8 acteurs die héél ver gingen voor een filmrol

Media door Kimberly
Reis jij voor je werk tientallen kilometers af? Of tik jij zelfs ’s nachts die pakkende pitch? Sommigen hebben voor hetere vuren gestaan. Zoals deze filmsterren. Van kiloknallers tot kale knikkers… deze acteurs gingen ver voor hun rol! 
 
Renee Zellweger - Bridget Jones
Bridget Jones. We love her! Niet alleen omdat haar acties soms akelig herkenbaar én hilarisch zijn, maar ook om Renee Zellweger zelf. Voor haar rol moest ze zo'n 12 kilo aankomen, wat betekende: bye, bye perfect lijntje en hello vetrollen! "Geen probleem", had Renee gezegd. Ze at zoveel mogelijk donuts en pizza's en nadat ze haar Bridget-gewicht had bereikt en de film was gedraaid, zat ze binnen no time weer op haar streefgewicht. Voor de tweede film, Bridget Jones: The Edge of Reason, waarvoor ze opnieuw een aantal kilo's moest aankomen, nam ze een specialist in dienst om een tikkeltje verantwoorder met haar gewicht om te gaan. 
 

Renee Zellweger op haar Bridget-gewicht 


Renee Zellweger op haar streefgewicht 

 
Christian Bale - The Machinist
Ook acteur Christian Bale onderging voor de film The Machinist een flinke fysieke transformatie. Hij viel bijna 30 kilo af en dat terwijl hij een gewicht van 78 kilo had. Natuurlijk onder professionele begeleiding. Het resultaat was – precies als gewild – shocking. Niemand van de bioscoopbezoekers die hem had herkend. Chapeau Christian. 
 

Christian Bale in de film The Machinist 


Christian Bale in real life 
 

Demi Moore - G.I. Jane 
Voor haar rol in G.I. Jane ging mrs. Moore ver. Ze speelde de eerste vrouw die deelnam aan de opleiding van het Amerikaanse leger en al haar mannelijke lotgenoten waren kaalgeschoren. Vrouwen zijn daar geen uitzondering op. De actrice moest voor haar filmrol de tondeuse over haar lange lokken halen en dat deed ze. “Het was even wennen, maar al snel vond ik dat korte koppie heerlijk. Het scheelde 's ochtends veel werk.”
 

Demi Moore met gemillimeterd haar 


Demi Moore met lange lokken

 
Ryan Reynolds - Blade: Trinity
Ryan Reynolds, die ook in films als The Proposal speelde (hilarisch!), moest voor zijn rol in de film Blade: Trinity een sixpack kweken. En wat voor eentje! Drie maanden lang sportte hij zes dagen per week en nam hij elke dag 3200 calorieën tot zich.  En eerlijk: het resultaat mag er wezen. 


Ryan met (six)pack


Ryan in 'normale' toestand (= ook leuk)

 
Natalie Portman - Black Swan
Natalie Portman, die eigenlijk al zo goed als vel over been is, moest voor haar rol als balletdanseres in de film Black Swan nog een aantal kilootjes lozen. Tien om precies te zijn. Dit deed ze middels een wortel- en amandeldieet en daarnaast sportte ze vijf à acht uur per dag: CrossFit, zwemmen en ballet. Later vertelde de actrice: “Er waren een aantal avonden waarop ik letterlijk dacht dat ik doodging. Het was de eerste keer dat ik begreep wat men bedoelt met dat het inleven in een rol iemand naar beneden kan halen."


Natalie Portman in de film Black Swan 


Natalie Portman in real life 
 

Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo
De 26-jarige actrice Rooney Mara onderging een aantal drastische veranderingen voor haar rol in de film The Girl with the Dragon Tattoo. Voor haar rol als Lisbeth Salander gaf Mara haar chique look een rauw randje: ze piercete volgens meerdere bronnen écht haar wenkbrauw, neus en lip, verfde haar haren zwart, schoor delen van haar hoofdhaar en knipte ‘hakken’ uit haar pony. 


Rooney Mara in de film The Girl with the Dragon Tattoo


Rooney Mara voor haar transformatie
 

50 Cent - All Things Fall Apart
In 2010 liet rapper 50 Cent zijn fans enorm schrikken toen hij een foto van zichzelf plaatste op zijn social media. Onherkenbaar was-ie. Voor de film All Things Fall Apart, waarin hij een Football-speler speelt die worstelt met kanker, transformeerde hij van een gespierde bink naar een graatmager spillebeentje. In totaal verloor hij meer dan 25 kilo. Hoe? Hij volgde een vloeibaar dieet en trainde drie uur per dag. Wederom onder toezicht van professionele begeleiding. 
 

50 Cent in Things Fall Apart


50 Cent voor zijn transformatie 

 
Hilary Swank – Boys Don’t Cry 
Het leven van Hilary Swank veranderde compleet nadat ze in de film Boys Don’t Cry de rol van Teena Brandon speelde, een tienermeisje dat graag een jongen wilde zijn. Teena besloot in de film om als Brandon verder te gaan. En dat speelde ze volgens verschillende recensies meer dan goed. Wat Hilary deed om zich voor te bereiden op haar rol? Ze deed wekenlang onderzoek en las romans over transgenders. Ook leefde ze een maand als man, knipte ze haar haren af en droeg ze een korset om haar borsten te verbergen. Hilary won na deze film de Oscar voor Beste Actrice. 


Hilary Swank als Brandon in de film Boys Don't Cry 


Hilary Swank in real life 


 
Welke transformatie vond jij het meest shocking? 
Beeld: 1,2,3,4