Nieuwe manier van sporten in town: naakt sporten

Sport & gezondheid door Kimberly

Sporten is niet altijd een pretje. Sterker nog, met man en macht moeten we onszelf naar de sportschool slepen. Daarom bedacht de Deense sportschool Aarhus een nieuwe manier van sporten: sporten in de blote billen! 
 
Wat begon als een grapje, is geëindigd in serious business. In Aarhus gym werden een aantal foto’s genomen van naakte mannen die CrossFit-oefeningen aan het uitvoeren waren. Terwijl de één zich waagde aan zware gewichten, klauterde de ander in een rek. Klik! De vrij pikante kiekjes waren in eerste instantie bedoeld voor een advertentie van de sportschool, de April Fool's Day-advertentie. Echter werd Aarhus gym overspoeld met positieve reacties en waren er daadwerkelijk mensen die deze manier van sporten wilden doorvoeren, zo meldt DailyMail
 
 
Sportmotivatie
“De reacties waren overweldigend”, aldus Steffen Haldrup Andersen, één van de eigenaren van Aarhus. En dus besloten hij en zijn compagnon – die overigens ook in het bezit zijn van een flinke spiermassa – er werk van te maken. Zo werd de naakte CrossFit een feit. Bij de lancering vertelt Andersen: “Mensen zijn schaars gekleed tijdens CrossFit, dus bedachten we dat we net zo goed de rest ook uit konden doen. En zoals de foto’s laten zien, zijn abs en biceps goed te zien, wat zeker een steentje zal bijdragen aan de sportmotivatie.” En wij geven hem geen ongelijk. Want eerlijk is eerlijk: een goede bilpartij in je vizier tijdens je intervalletje is zeker niet verkeerd, toch? 
 

 
Van korte duur 
Helaas was dit briljante idee van korte duur. “Het begon als een aprilgrap, maar het heeft te veel aandacht gekregen”, legt mede-eigenaar Rune Jensen uit. De zondagmiddagen waarop je naakt je CrossFit-oefeningen kon uitvoeren zijn dan ook van de baan gehaald. Een combinatie van intense media-aandacht en enkele verontwaardigde reacties waren de druppel. De twee sportfanaten beweren geen enkel idee te hebben hoe hun idee zo viraal kon gaan. “Het idee om in je nakie de CrossFit-oefeningen uit te voeren kreeg te veel aandacht en daarom hebben we toch besloten de sessies stop te zetten." Jammer, als je het ons vraagt, zo'n naakte krachtpatser had ons inderdaad een heuse motivatieboost gegeven. 

Wat vind jij van dit idee? Zou jij meedoen aan een naakte zondagmiddagsessie?