Benny: de dwergpapegaai met splayed legs

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Soms krijgen we filmpjes onder ogen waar onze dierenhartjes sneller van gaan kloppen. Zo ook dit lieve filmpje van Benjamin, de dwergpapegaai. Benny is geboren met splayed legs, maar is er inmiddels weer helemaal bovenop.
 
Benny de dwergpapegaai (ook wel agapornis of lovebird genoemd), heeft de pech gehad dat hij is geboren met splayed legs. Dit betekent dat bij zijn geboorte zijn pootjes niet recht naast elkaar stonden, maar wijd uit elkaar, waardoor hij niet kon lopen. Tegen de baasjes van Benny werd gezegd dat ze zijn nekje maar om moesten draaien (!) omdat zo’n beestje levenlange verzorging nodig heeft. Gelukkig deden zij dit niet, maar gingen ze op zoek naar oplossingen.
 
In de steek gelaten
Terwijl Benny’s baasjes gingen kijken hoe ze zijn pootjes weer recht konden krijgen, werd de lieve agapornis door zijn papegaaienouders in de steek gelaten vanwege zijn handicap (zo zielig!). Gelukkig bekommerden zijn broertjes en zusjes zich wel om hem en gaven ze 'm eten en verzorgden hem. Intussen kreeg Benny van zijn baasjes een soort verbandje/pleister om zijn pootjes en later zelfs een make-upsponsje waardoor zijn pootjes recht konden blijven staan en hij kon oefenen met lopen.

En het resultaat? Benny is inmiddels een gezonde, ondeugende lovebird die prima kan lopen en vliegen! Zijn baasjes hebben zijn journey in onderstaand filmpje vastgelegd. De moeite waard om even te bekijken. Wij hebben de tissuedoos al leeggehuild. (Vooral hoofdredactriZe Karin - de dwergpapegaaienfreak - kan niet stoppen met huilen. Awkward.)


fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Op een schaal van 1 tot 10: hoe lief vind jij dit filmpje?