Dit is de reden waarom je wagenziek wordt

Vrije tijd door Sabine
Als je nog op vakantie gaat, is menig mens jaloers op je. De meesten hebben ´m er al opzitten, maar jij gaat ´m nog tegemoet. Natuurlijk kijk jij uit naar de blauwe zee en cocktailtjes met parasolletjes. Maar dan moet je wel eerst de autorit erheen overleven… 
 
Met man en macht probeer jij dat ene broodje dat je vanochtend met pijn en moeite naar binnen hebt gewerkt binnen te houden. Je maag houdt niet zo van die autoritjes.  Zeker niet van die lange richting Toscane. Je probeert aan andere dingen te denken, maar halverwege de A2 voel je je maag alweer rondjes draaien. Hoe kan dat toch? Vergiftigd 
Hoe komt het toch dat we overvallen worden door die verschrikkelijke misselijkheid wanneer we in de auto zitten? Volgens Dr. Dean Burnett van de Cardiff University moeten we onze bovenkamer de schuld geven. Onze hersenen raken namelijk verward door verschillende signalen die onze lichamen doorgeven wanneer we in de auto zitten. 
 
Dit heeft als gevolg dat je lichaam denkt dat je bent vergiftigd. Als je bent vergiftigd wil je lichaam natuurlijk zo snel mogelijk van die giffen af en dit resultaat wordt het snelst behaald als je, inderdaad, overgeeft. Vandaar dat je ontzettend misselijk kan worden wanneer je in de auto zit. Fijn. 


Waarom?
Waarom haalt ons brein zulke rare geintjes met ons uit? Als we fietsen of lopen is er toch ook niets aan de hand? Maar wanneer we in de auto zitten, bewegen we zonder dat we echt bewegen. Heel verwarrend voor je hersenen. 
 
Wat doe jij om te voorkomen dat jij misselijk wordt in de auto?