Is het knakken van je vingers echt zo slecht?

Vrije tijd door Mariëlle

Voor sommigen is het een levensvraag: is het knakken van je vingers echt zo slecht als iedereen altijd zegt? Of is het vooral heel irritant?

Dr. Robert Szabo werd gek van het geknak van de vingers van zijn collega. Hij bleef haar maar vertellen dat ze ermee moest kappen omdat het slecht voor haar was. "Bewijs het maar", kaatste zijn collega terug. Maar dat kon hij niet. Een collega van de dokter vroeg hem om samen aan een onderzoek te werken over het knakken van je knokkels en die kans liet hij zich niet voorbij gaan.

Er werden veel knokkelkrakers verzameld die allemaal hun knokkels kraakten onder een echo, zodat de dokters konden analyseren wat er echt gebeurde. Ze onderzochten de knokkels voor het knakken en na het knakken en betrokken de knokkel-gegevens van niet-krakers bij het onderzoek.

Het onderzoek verliep anders dan de dokter had verwacht. Volgens CNN bleek uit het onderzoek dat het knakken van de knokkels helemaal geen negatieve gevolgen had. Het viel de onderzoekers wel op dat ze tijdens het knakken van de knokkels onder de scan een flits in het gewricht zagen. Ze denken dat dat een bepaald soort gas is dat een vervelende druk op de gewrichten geeft en door het knakken wordt bevrijd, wat voor meer bewegingsvrijheid zorgt. Hun conclusie is dat het knakken van je knokkels helemaal niet slecht voor je is, maar dat mensen dat alleen maar zeggen omdat ze het geluid zo irritant vinden.

Bron, bron, bron, bron