52 Challenge: daag jezelf uit!

Media door Redactie Ze.nl
Blogs zijn er in vele soorten en maten. Maar soms komen er blogs voorbij, waar je écht blij van wordt en geïnspireerd van raakt. Zo ook van 52Challenge.nl: een jaar lang elke week een nieuwe challenge voor de redactieleden.
 
De hoogste tijd dus om meer te weten over deze fijne blog. Want wat is 52 Challenge precies en wie hebben dit opgericht? Esther: “Ruim een jaar geleden zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik had geen werk, was altijd druk en liep mezelf constant voorbij. In mijn omgeving merkte ik dat veel vrouwen zo door het leven gingen. Vanuit die gedachte is 52 Challenge ontstaan. Ik besprak dit idee met twee vriendinnen en ook zij waren direct enthousiast. De meiden herkenden zich enorm in het verhaal van Esther en wilden ook hun leven aanpakken. Ik, Lotte en Nadja hebben de blog toen opgezet om net dat stapje meer te zetten. En dat stapje verder zetten, dat is precies wat wij al een jaar doen. Inmiddels zijn we met zeven bloggers. Na een halfjaar merkten we de impact van onze blog en wilden we het uitbreiden. Zo zijn ook Marijke, Meghan, Laura en Nadia bij ons challenge-team gekomen. Dagelijks schrijven we blogs over de challenges die we wekelijks aangaan met onszelf.” 
 

De redactie van 52 Challenge
 
Doel van 52 Challenge
“Het doel van 52 Challenge voor ons persoonlijk is dat we ons eigen leven aanpakken. Wij zijn inmiddels uit de sleur van ons leven gestapt en pakken alles aan waar we tegenaan lopen. Of dat nou over sport, voeding, fashion of dagelijkse beslommeringen gaat. Dat maakt niet uit. Naast onze persoonlijke stok achter de deur, hopen we echter ook een motivator te zijn voor onze lezeressen", legt Esther uit. "We proberen hun altijd een handvat te bieden om mee te doen met een challenge, of een eigen challenge aan te gaan. Als het helpt, mag je ons mailen, een bericht plaatsen op de site, facebooken, twitteren, instagrammen of een blog schrijven. We willen met onze blog bijdragen aan de motivatie van onze lezeressen. Samen sta je namelijk zo veel sterker!”
 
Soorten uitdagingen
Maar wat voor soort uitdagingen kunnen we verwachten op 52Challenge.nl? “De challenges die wij aangaan zijn enorm uiteenlopend. Het kan echt van alles zijn. Van je kamer opruimen tot een halve marathon lopen. Challenges kunnen ook veel groter zijn. Marijke stopte bijvoorbeeld met roken. Na jaren verslaafd te zijn geweest, heeft zij in haar eerste week de sigaretten voorgoed afgezworen. Ze is nog steeds helemaal gestopt."
 
 
“De moeilijkste challenge voor mij was het uitlopen van de Nijmeegse vierdaagse”, geeft Esther toe. “Ondanks dat ik maanden had getraind, was het lopen van die 160 kilometer een extreme challenge. Dat soort extreme challenges zijn dan ook absoluut de moeilijkste challenges die je je kunt bedenken. Die dingen waarvan je dacht dat je ze niet zou kunnen en die je toch tot een succesvol einde weet te brengen. Wat een kick geeft dat zeg!”
 
“De grappigste challenge is die van Laura. Eigenlijk is het om te huilen, maar Laura is zo iemand die achter het stuur constant met haar telefoon bezig is. Appen, mailen, bellen, noem het maar op. Hartstikke gevaarlijk! Haar challenge om het een week niet te doen heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze is inmiddels een veiligere weggebruiker. Wij hopen allemaal dat ze deze challenge weet vol te houden en dat ze niet weer in haar oude wegpiratenrijstijl vervalt.”
 
Manier van leven
Voor de bloggers 52 Challenge is het een manier van leven geworden. Esther: "Dagelijks kom je mensen tegen die vragen wat onze challenges zijn van deze week of ze vertellen over hun eigen challenges die ze zijn aangegaan. Het is vooral leuk om te merken dat we andere vrouwen zo kunnen enthousiasmeren en dat we ondertussen ook zelf beter in ons vel zitten. Dat is toch ons uiteindelijke doel.”