Hoe draag je? de plissérok?

Mode & trends door Kimberly
De rok met plooitjes is terug dit seizoen. Ouderwets? Echt niet. Want als je deze übervrouwelijke rok met een simpel hempje of een stoer jack combineert, is-ie opeens heel cool!
 
Plissérokken hebben al jaren een slechte reputatie – want: ze zijn volgens velen weinig flatterend en maken je slonzig – maar dat is volkomen onterecht. Sterker nog, iedereen kan de plissérok dragen. Zolang je maar een lengte vindt die goed past bij je figuur. Ons modezusje Fashionscene legt uit hoe het moet. 
 
Look 1: pop of color
Victoria’s Secret model Adriana Lima gaat voor een lange versie van de plissérok, die tot op de enkels reikt. Deze lengte is zeer geschikt voor lange vrouwen. Wil je juist langer lijken? Ga dan voor een rok met een hoge taille. Vaak helpt het ook om bij een lange rok een kort jasje of vestje te dragen, dat verhoogt de taille. Ga bijvoorbeeld net als Adriana voor een ‘cropped’ leren jack. 
 

 
Look 2: navy
Bij het kiezen van de juiste roklengte kennen we één vuistregel: laat de zoom eindigen op het dunste gedeelte van je onderbeen. Mocht je, net als Miranda Kerr, juist (te) dunne benen hebben, dan laat je de zoom vallen op je kuiten. Miranda combineert haar zwierige, vrouwelijke rok met een stoer denimjack. Dit contrast tussen klassiek en casual maakt haar look net wat interessanter. 


 
Look 3: casual chic
Kate Bosworth kan met haar slanke figuur natuurlijk iedere rok aan, maar mocht je gezegend zijn met een stel stevige kuiten, dan is het belangrijk dat je kiest voor een roklengte net onder de knie (deze lengte verdoezeld brede heupen ook heel goed). Is je rok erg volumineus? Kies dan voor een strakke top of een aansluitend jasje om het ‘zak-effect’ te vermijden. Ja, daar kan Kate nog wel wat van leren…
 

 
Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welke look vind jij het leukst? 
Beeld: Reporters