Gewoon genieten: Griekenland!

Reizen door Marleen_S
Rhodos, Kos, Kreta… Ja, die Griekse eilanden kennen we wel. Waar je kan stappen tot de zon opkomt en waar je overal om je heen de azuurblauwe zee kan zien. Maar minstens net zo mooi zijn de volgende Griekse bestemmingen.

 
Genieten hoeft helemaal niet veel te kosten. Genieten kun je namelijk als geen ander in Griekenland! Is het zo simpel? Jazeker, want je hebt niet meer nodig dan een vliegticket, een fijn vakantiehuis en deze to do-lijst met tips waarmee het genieten gelijk kan beginnen.
 
Van A tot Zakynthos
Na Corfu en Kefalonia is Zakynthos het grootste ionische eiland van Griekenland. Als je niet kunt kiezen tussen het romantische Italië of het geschiedenisrijke Griekenland, dan is dit eiland de perfecte oplossing. Zakynthos-stad staat namelijk bekend om de Italiaanse invloeden die er te vinden zijn. Hier kun je wijn proeven, de lekkerste nougat scoren en heb je uitzicht over het hele eiland vanaf een idyllisch kasteel.
 


Geen zin om de sfeer van Italië te proeven? Dan kun je je ook prima vermaken op één van de vele stranden. Zakynthos heeft namelijk tal van verlaten strandjes waar je heerlijk kunt vertoeven, vooral Banana beach is prachtig. Pas alleen wel op: sommige stukken strand zijn afgezet voor de zeeschildpadden. Verzot op deze dieren? Een hele kolonie Caretta Caretta zeeschildpadden woont op het eilandje Marathonissi en als je heel stil bent, kun je ze daar spotten. Of je zoekt ze onder water op tijdens het snorkelen.
 
Als je een echte waterrat bent, moet je eigenlijk wel een bezoekje brengen aan Shipwreck beach. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier een scheepswrak à la Pirates of the Caribbean zien. Enne, je herkent het wrak gelijk, want het is een geliefd onderwerp voor ansichtkaarten. Eenmaal weer boven water kun je nog even langs bij de blauwe grotten bij Kaap Skinari en kun samen met je lover de zon zien ondergaan bij Kambi. Gek op de zee? Boek dan eens een vakantieplek aan het water. Zoals het Sea View Castle. Vanuit je hotelkamer kun je elke ochtend zo een duik nemen in de zee of laat je een verse bak koffie op je eigen terras bezorgen.
 
Ppp... Peloponnesos
Niet overtuigd van Zakynthos? Overweeg dan om deze zomer naar Peloponnesos te gaan. Hier vind je geen enkele uit de kluiten gewassen Engels of Poolse toerist, maar kom je alleen Griekse vakantievierende locals tegen. Dat is niet voor niets, want het eiland bevat - in tegenstelling tot Zakynthos - veel Griekse geschiedenis.
 


Zoals de Tempel van Aphrodite. De overblijfselen van deze tempel zijn majestueus. De tempel was vroeger een eerbetoon aan de Griekse godin Aphrodite, de godin van liefde, schoonheid, seksualiteit en vruchtbaarheid. Voor je sportliefhebbende lover kun je vervolgens ook even langs het oude Olympia. Hier werden de eerste internationale Olympische Spelen gehouden. Van de plaats waar winnaars werden gehuldigd tot de tempel van Zeus; je vindt het hier.
 
Als je benen moe zijn van het wandelen kun je op Peloponnesos het Diakofto-treintje nemen naar Kalavrita. Tijdens dit ritje zie je de rotsachtige natuur en kom je op een plek waar het uitzicht adembenemend is. Wil je liever met water spelen? Ga dan naar de warmwaterbronnen van Killini of de beroemde mineraalwaterbronnen van Kaiafas. En overnachten? Dan kan bijvoorbeeld in deze mooie accommodatie.
 
Lekker op Lefkas
Tot slot is er ook het eiland Lefkas. En last but not least, want dit eiland heeft de mooiste stranden van heel Griekenland. Ideaal voor de zonaanbidders onder ons. Porto Katsiki is – als je moet kiezen – echt het allermooiste strand. Beeld je even een wit strand in met kristalhelder water en zandkliffen van wel 100 meter hoog. Ja, inderdaad, een stukje paradijs op aarde.
 
Ook kun je vanaf Lefkas mee met verschillende excursies. Zoals een verkoelende boottocht. Laat de kapitein ook even langs Nidri varen. Dit gezellige stadje heeft veel kleine winkeltjes, terrasjes en ook prachtige watervallen. Lefkas is trouwens met een brug verbonden aan het vaste land van Griekenland. Handig als je een dagje aan de andere kant wilt kijken. Met Eliza was here kan dit heel makkelijk met de huurauto die je bij elke boeking erbij krijgt. We like!


Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Alles is mogelijk als je boekt via Eliza was here. Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten.

Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes! Krijg jij ook spontaan zin om een vakantie te boeken? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.