Combineren: verschillende printjes

Mode & trends door Xandra
Je ziet ze overal: printjes. Bloemen, streepjes, palmbomen, veren; je kunt het zo gek niet bedenken of het hangt in de kledingwinkels. Kun je niet kiezen? Geen probleem! Dan draag je ze gewoon allemaal!
 
Goed, alle soorten printjes bij elkaar dragen is misschien wat te veel van het goede, maar het is zeker niet zo dat je voor één printje moet kiezen en je outfit verder rustig moet houden. Dat is toch juist hartstikke saai? Gelukkig zijn de topdesigners het met ons eens en mogen we van hen deze zomer meerdere printjes bij elkaar dragen. Maar hoe combineer je die dan precies? Met deze tips draag jij al jouw favoriete opdrukken zonder eruit te zien als een ontsnapte clown.
 
Play safe
Ben je nog een beetje angstig voor zo veel printjesgeweld, dan is beginnen met de streep een goed idee. Strepen zijn het nieuwe zwart, dat is het enige wat je moet onthouden. Met andere woorden: strepen kunnen met alles. Combineer dat gestreepte jurkje dus eens met een blazer met bloemenprint of draag een felgekleurde blouse met print op een gestreepte jeans. Die strepen hoeven trouwens zeker niet in zwart en wit te zijn, hoor. Kies bijvoorbeeld ook eens voor pastelroze in combinatie met mintgroen, of juist felrood in combinatie met een wat rustigere, rode kleur, zoals roestbruin.
 
Gelijk, maar toch anders
Ook vrij veilig is het combineren van twee gelijke prints. Dit klinkt misschien een beetje gek, krijg je al visioenen van één groot bloemetjesgordijn als outfit? Nergens voor nodig! Wat ik bedoel is het combineren van bijvoorbeeld brede en dunnere streepjes in verschillende kleuren of grote en kleine polkadots. Mijn favoriet is de combinatie van kleine en grote bloemen, hoewel je bij die laatste print wel op moet passen dat de bloemen niet op verkeerde plekken zitten. Daardoor kun je namelijk iets dikker lijken dan je zou willen.
 
Tot in detail
Ook bij deze trend zijn de accessoires niet ondergeschikt. Sterker nog, accessoires zijn de perfecte manier om prints te combineren. De winkels hangen immers vol met vrolijk bedrukte shawls en tassen. Draag die leuke aztec-clutch bijvoorbeeld eens met een polkadotblouse! Ook qua schoenen kan dit perfect. Zo draag ik mijn favoriete loafers met panterprint graag met een blouse met palmbomenprint. Een fijne tropische combinatie, dus. Het is trouwens ook erg leuk om de kleur van jouw geprinte kledingstuk weer terug te laten komen in sieraden, door bijvoorbeeld een armband of oorbellen in dezelfde kleur te dragen.
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.