Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo vermaak jij je op het strand!

Keren en smeren, keren en ja, dan maar weer smeren. Niks mis met een beetje luieren op je handdoekje op het Zandvoortse strand, maar soms wil je even wat anders. Hoe je je op het strand vermaakt? Nou, met deze strandproof to do-list!
 
Het strand is verre van saai, maar na een halve ochtend stilzitten, wil je wat gaan dóen. Zeker als je inmiddels al dertien met olie overgoten Jersey Shore-types hebt nagestaard, al twee ijsjes hebt gehaald bij een louche ijskar en je tijdschriftje al na de eerste vijf minuten zonnebaden uit had. Werk deze to do-list af en je verveelt je geen zonnige minuut meer!
 
#1 Work that body
Het strand is by far de beste plek om aan je beachbody te werken. Waarom? Omdat het zand zorgt dat elke oefening een tikkie zwaarder wordt. Wil je onopvallend wat oefeningen doen? Ga planken, doe een paar squats in het zeewater of oefen je buikspieren met wat crunches.
 

#2 Scrubbeurt
Om een perfect bruin tintje te krijgen, raadt iedere beautygoeroe aan om te scrubben! En waar kun je dat nou beter mee doen, dan met zand? Maak er een heel welnessmomentje van. Neem een verfrissende duik in het water, scrub je rot, smeer je uitgebreid in en lak je teennagels.
 
#3 Frisbeeën
In het water, aan de kustlijn of in het mulle zand: om een potje te frisbeeën, heb je alleen een frisbee nodig en een welwillende hond. Of je lover, mag ook. Is het frisbeeën te makkelijk voor je? Google dan op ultimate frisbee; kijk maar eens of dat jou ook lukt.
 
#4 Uitdaging: Beachvolleybal met de buren
Spoor jezelf aan iets te doen met een lekkere uitdaging! Ronsel wat verveelde strandbuurtjes bij elkaar, loop naar het dichtstbijzijnde volleybalnet of span er zelf eentje. Maak teams en zorg dat je wint. Het verliezende team haalt voor de winnaars een ijsje.
 
#5 Zandkastelen bouwen
Ja, vroeger was alles beter. En vroeger konden we ons uren vermaken met zandkastelen bouwen. In plaats van modderige bouwwerken, kun je als volwassen meid natuurlijk wel wat meer niveau aan. Leef je dus lekker uit en bouw de Eiffeltoren na!
 

#6 Vliegeren
Ga ouderwets vliegeren. Zeker op de Nederlandse stranden kan er af en toe best een aardig windje staan. Scoor er een bij een strandwinkeltje of leen een vlieger van je broertje. En singles opgelet: het is een heel handig versiermiddel. "Kun je me misschien even helpen sturen?"
 
#7 Surfen
Of nou ja, skimboarden eigenlijk, want in Nederland kennen we het begrip 'golven' niet. Een skimboard (een soort houten plankje) koop je al voor een paar euro bij Action of een speelgoedwinkel. Je gooit het board uit en springt erop. Het lijkt makkelijker dan het is, dus je bent wel eventjes zoet om het onder de knie te krijgen.
 
#8 Uitdaging: ga topless
Uitdaging nummero twee. Op veel stranden mag je het ongestoord doen, topless zonnen, maar soms moet je even een apart stukje strand opzoeken. Zoek dit voordat je je topje uitgooit wel eerst even uit, anders plakt oom agent een bekeuring op je blote boobies.
 
#9 Winkelen bij strandshops
Om op het heetst van de dag uit de zon te blijven, zoek je verkoeling bij de eerste de beste strandwinkel met airco. En laat dat nou nét toevallig een hipperdepippe plaatselijke kledingboetiek zijn, waar je een prachtige strandjurk kunt scoren.
 
#10 Snorkelen
Een snorkelsetje kun je in de zomer in elke speelgoedwinkel wel krijgen. En ook al hebben wij in Nederland geen azuurblauwe zee, er is vast een hoop te zien. 
 

#11 Uitdaging: selfie-wedstrijd
Nog een uitdaging. Verzin met je vriendinnen een paar soorten selfies die jullie apart van elkaar in twee minuten moeten maken. Wie de meeste selfies het beste uitvoert, krijgt een Jillz. Of een massage met zonnebrandolie.

#12 Avondpicknick
Ga wat later naar het strand en blijf lang genoeg hangen om de zon samen met je lover te zien ondergaan. Zorg dat je een lekker maaltje in een koelbox hebt klaarliggen, wat je als avondeten kunt oppeuzelen.
 
#13 Uitdaging: luchtbedwedstrijd
De laatste uitdaging. In plaats van zomaar wat rond te dobberen op het water, houd je een wedstrijdje met je vriendin. Degene die zo onopvallend mogelijk van de ene toerist naar de andere kan peddelen, wint.
 
#14 Flessenpost
Neem, voordat je naar het strand gaat, een schoongespoelde glazen (geen plastic!) fles mee, wat briefpapier en een pen. Schrijf gedurende de dag al je gedachtespinsels op en gooi ‘m ’s avonds in het water.
 
#15 Schelpenkettingen maken
Tot slot: niets zo leuk als schelpenkettingen maken. En als ware fashionista kun je het natuurlijk zo gek niet bedenken. Maak een statement ketting, haarbandje of lijm wat schelpen op je saaie badslippers. Neem wel voor de zekerheid wat knutselbenodigheden mee!
 
Wat doe jij als jij je verveelt tijdens een dagje zonnebaden op het strand?