Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Autsj! Sunburn-selfies gaan viraal

“Vakantie, vakantie,” roept de Corendon-kleuter. En inderdaad, het is ein-de-lijk vakantie. Onze strandhanddoek dumpen we op het loeihete zand en onze bleke bakkesen stellen we finaal bloot aan de zon. Keren en smeren maar! 
 
Dat keren komt meestal wel goed. Dat smeren willen we nog weleens overslaan. We vergeten – helaas – nog weleens een factortje of wat op te doen, met het gevolg dat we als knalrode kreeften Lido Delfino weer verlaten. Van gloeiende wangen tot rode schouderplakkaten met soms waterblaren toe. Autsj! Pijnlijk, en bovendien is het geen gezicht. Naast de fanatieke bad- en strandgasten zijn er echter ook een paar sportievelingen onder ons: zij pakken met hoge temperaturen liever de fiets. Maar behalve flink wat calorietjes, verbranden ze ook – bijvoorbeeld – hun bleke benen. Zie bijvoorbeeld dit: 


 
Fotohype rijker
Tja eh… over tanlines gesproken! Dan maar een Fake Bake? Nee hoor. Zij schromen zich niet voor hun spierwitte sokkenenkels en broekenbenen. In plaats daarvan knallen ze hun sunburn-selfie massaal op social media en zijn we wéér een fotohype rijker. Aanschouw een paar geschoten kiekjes hier: 
 
 
Tip
Maulik Jhaveri, een apotheekmedewerker bij Lloydspharmacy, zegt tegen DailyMail: “We weten allemaal dat de blootstelling aan UV-stralen een verhoogt risico op huidkanker kan veroorzaken.” Hoe snel de huid verbrandt, hangt af van de huidtype. Maar om een zonnebrand te voorkomen, geeft hij als tip ons meerdere malen in te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal factor 15. Vooral als we een hele dag in de zon verkeren is het belangrijk dat we ons regelmatig – het liefst om de twee uur – insmeren. 
 
By bicycle 
Met de sportieve sunburn-selfies zijn we weer een fotohype rijker. Maar deze keer met een waarschuwende ondertoon. Want de volgende keer als je by bicycle de Groene Heuvels gaat beklimmen, stop dan een Garniertje in je zadeltas.  

Wat vind jij van de sunburn-selfies?