Vakantie vieren: zo doen celebs het

Celebs door Susan
Als er één ding is waar de beroemdheden der aarde goed in zijn, is het wel vakantie vieren. Ingevlogen modellen, jachten van acht verdiepingen hoog en privé-eilanden: kosten noch moeite worden gespaard voor een zo aangenaam mogelijk verblijf.

Het is zomer en dat betekent dat Nederland zich opmaakt voor de grote uittocht. Over een paar weken zit iedereen met z’n gat op het strand van Ibiza naar de zonsondergang te kijken of worden in het minst gunstige geval sluimerende irritaties uitgevochten in een snikhete Italiaanse tent. Dat is het ding met vakanties: het is één groot euforisch avontuur of een compleet fiasco. Je hoort zelden iemand zeggen dat een vakantie ‘wel oké’ was. Blijkbaar is niets treuriger dan een medium-leuke vakantie. Catastrofale tripjes leveren immers nog altijd een goed verhaal op voor het thuisfront.Middelmatige vakantie

Ik vraag me af of sterren weleens zo’n middelmatige vakantie hebben. Iemand als Leonardo DiCaprio zal bijvoorbeeld nooit in een gehorig Spaans hotel met kakkerlakken, schimmeldouches en 16-jarige tokkies terechtkomen. Als er iemand is die weet hoe je fatsoenlijk vakantie viert, is het Leo wel. Hij reisde onlangs af naar Brazilië voor het WK, maar eigenlijk was voetbal gewoon een prima excuus voor iets feestelijkers: Braziliaans schoon. Hij regelde vijftig Braziliaanse modellen, die hij onderbracht in luxe resorts en chique hotels. De acteur huurde club Pacha af, waar hij tot diep in de nacht de polonaise liep en de een na de andere fles Dom Perignon plopte. Na afloop nam hij de allermooiste meisjes mee naar een jacht met acht verdiepingen, twee vliegdekken en drie zwembaden. Het komt natuurlijk neer op prostitutie op z’n allersjiekst, maar neem van mij aan dat dit de droomvakantie is van iedere heteroman.

Boerend in bikini

Sterren kunnen naar iedere willekeurige bestemming afreizen, maar klitten gek genoeg toch altijd samen op de geijkte locaties. In Cannes struikel je over de rich and famous. Overdag hangen ze boerend in bikini op een belachelijk grote jacht om ’s avonds hun knapste pakje aan te trekken voor een potje serieus flaneren. Lijkt mij persoonlijk stomvervelend. Want wat is er nou lekkerder dan dag in dag uit op je teenslippers rond te banjeren met als enig dilemma waar je die avond gaat eten? Ibiza is inmiddels herkauwd en uitgespuugd, maar nog steeds huist er iedere zomer een enclave BN’ers die zich zogenaamd nietsvermoedend laat fotograferen door Edwin Smulders. Persoonlijk ga ik nog liever Spartaans kamperen op een Vlaamse camping bevolkt door buikige Duitsers dan dat ik mijn bikinikiekjes inclusief venijnige onderschriften terugvind in de Story. Of nog erger: eindigen in The Daily Mail, die op strandfoto’s de kleinste suggestie van een put of vetrol tactvol rood omcirkelt onder het mom van ‘het zijn net mensen’.
 

Een eigen eiland 

Als je dan toch stinkend rijk bent, zou ik niet ontzettend beroemd zitten zijn op een opzichtig jacht in St. Barths. Neem dan Johnny Depp. Hij kocht voor een slordige vier miljoen dollar zijn eigen eiland op de Bahama’s. Hij bouwde er voor verloofde Amber Heard haar eigen bar en vernoemde een strand naar haar. Ja mannen, durf nu nog maar eens bij je vriendin aan te kloppen met een Michael Bublé-cd of lousy lingeriesetje. Als je iets minder fortuinlijk bent dan Johnny, is het altijd nog een optie vriendjes te worden met Richard Branson. De magnaat heeft een eigen eiland dat hij regelmatig uitleent aan mensen die hij aardig vindt. Kate Moss heeft er epische feesten gehouden en Nicolette van Dam werd er ten huwelijk gevraagd. Yep, denk daar nog maar even aan als je straks in een touringcar vol Nederlanders naar Lloret del Mar zit. Als je dat van plan bent, zou ik sowieso je vakantie nog even heroverwegen. Niet om posh te doen, maar reken maar dat je na uren in zo’n bus bloedbonje hebt met je reisgenoot. Bovendien is Lloret als je ouder bent dan twintig voor niemand leuk, maar dat had je vast zelf ook al bedacht.

Bon voyage! 

Vakanties vallen vaak in het water door een combinatie van te hoge verwachtingen en de druk dat het leuk moet zijn. Je hebt er immers weken, zo niet maanden naar toegeleefd. Ga vooral niet jaloers je vakantie vergelijken met die van de celebs: met z’n tweeën op een privé-eiland gaat op den duur heus vervelen en Leo heeft vast ook weleens met voedselvergiftiging een week op een inheems toilet doorgebracht. Mocht het door een ongelukkige samenloop van omstandigheden toch eindigen in een grote teleurstelling, bedenk dan dat een piña colada omstandigheden altijd verzacht. Bovendien heb je bij thuiskomst geen beter excuus om direct het volgende reisje te plannen. Bon voyage!

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.