Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Frozen yoghurt met aardbei, cashewnoten en munt


Ben jij een calorieaccountant én toetjesfan? Dan heb je vast weleens in de meterslange rij voor de Frozen yoghurt-bar gestaan. Niet? Dan moet je dat maar eens snel gaan doen, óf er eentje zelf maken natuurlijk! 
 
Wat het verschil is tussen het hippe bevroren yoghurt en een ouderwets softijsje? Frozen yoghurt was allereerst bedoeld als de gezondere-variant-van. Echter wordt er alsnog vaak kilo’s suiker ingegooid om er vervolgens nog een calorierijke topping aan toe te voegen. Niet zo gezond meer dus. Als je voor écht lekker en gezond wilt gaan, kun je ‘m beter zelf maken. 

Ben je een zoetekauw? Meng er dan 2 eetlepels honing door. Als je het liever suikervrij houdt, laat de honing dan achterwege. Gebruik sojayoghurt voor een lactosevrije froyo. 

Wat heb je nodig?
 • 500 milliliter (soja)yoghurt 
 • 50 gram aardbeien 
 • 2 takjes munt 
 • 2 eetlepels cashewnoten
 • 2 eetlepels honing 
   

Hoe maak je het?
 1. Was de aardbeien en de munt. Snijd de aardbeien in partjes of plakjes.
 2. Hak de cashewnoten grof.
 3. Roer indien gewenst de honing door de yoghurt.
 4. Bekleed een (oven)schaal met een stuk bakpapier en zorg dat ook de randen bedekt zijn. Gewoon een beetje aanduwen: rimpels en kreukels zijn niet erg.
 5. Giet de yoghurt in de schaal.
 6. Verdeel de aardbeien, munt en cashewnoten over de yoghurt, en druk alles een beetje aan zodat het stevig in de yoghurt zit.
 7. Zet de schaal minimaal 3 uur in de vriezer.
 8. Haal de schaal uit de vriezer en breek het ijsplakkaat in stukken, of hak er met een scherp mes kleine stukjes af. 

Et voilà! 

Kun je geen genoeg krijgen van yoghurt-recepten? Probeer dan ook eens dit gezonde ontbijtje met appel en bessen! En als je geen recept wilt missen, like dan de Foodness Facebook-pagina