5 modetrends voor de winter 2014/2015

Mode & trends door Xandra
Hoewel de zon af en toe nog flink kan schijnen, hangen de winkels al weer vol met de wintercollecties. En dus is het hoog tijd om jullie eens te laten zien wat er helemaal hip en happening wordt deze winter.
 
Ietwat deprimerend is het wel, schrijven over wintercollecties. Ik ben persoonlijk nog lang niet klaar met de warme zomerzon, avondpicknicks in het park en heerlijke strandwandelingen. Maar de mode loopt nou eenmaal een paar maanden voor en dus zit ik alweer helemaal met mijn hoofd in de winterkou. Gelukkig zijn er wel een paar leuke trends waar we ons op kunnen verheugen.
 
Sporty chic
In je sportkleding naar je werk? Goed, dat gaat misschien wat ver, maar voeg er een chic tintje aan toe en je bent super fashionable. Draag bijvoorbeeld een met glimmende pailletten bedekte sportieve sweater, zoals Tom Ford die de catwalk op stuurde. Of combineer je sneakers en baggy pants met een chique blouse à la Chanel.
 
Ook wat betreft jassen is dit een goede trend om in de gaten te houden. Wie zegt dat je dat hippe ski-jack alleen op wintersport kunt dragen? Trek hem aan boven een fijne skinny jeans met een paar mooie hakken en je bent helemaal klaar voor de Nederlandse winterkou.
 
Comfi knitwear
Mijn favoriete trend voor de winter en daar ben ik waarschijnlijk niet de enige in. Wat is er nou fijner dan ’s ochtends vroeg je bed uitrollen, de sneeuwlaag buiten te observeren om vervolgens in een lekkere dikke, warme oversized trui te schieten? Deze winter mag je naar hartenlust het comfort opzoeken. 
 
Comfortabel knitwear is ontzettend hip, zo zagen we op de catwalk bij onder meer Céline, Sonia Rykiel en Calvin Klein. De excentrieke Marc Jacobs liet zelfs een volledige outfit van knitwear zien. Inderdaad, inclusief broek. Hoewel dat me nog een beetje te ver gaat, ben ik wel erg blij dat we er gewoon warmpjes bij mogen zitten van de modekoningen. 
 
Knuffelig nepbont
Bont is weer terug! Nep natuurlijk, laten we dat voorop stellen. Maar faux fur wordt tegenwoordig zo mooi gemaakt dat het niet meer van echt te onderscheiden is. Je hoeft je dus niet ontzettend schuldig te voelen, terwijl je in je heerlijk grote bontjas over straat gaat.
 
Het fijne van bont is dat het supergoed te combineren is en in verschillende kleuren aangeboden wordt. Kies bijvoorbeeld voor fancy zwart of ga voor natuurlijk lichtbruin, afhankelijk van je outfit van de dag. Ook de hoeveelheid bont die je gebruikt is veranderlijk. Gaat die grote lange jas je wat te ver? Kies dan voor alleen een kraag van bont of draag een vestje met bonten details.
 
Ruitjesmania
Ze zijn er weer! Na de bloemen- en aztecprintjes van de zomer, gaan we nu weer voor de ouderwetse ruit. Dus ren snel naar de winkel voor een preppy geruite jas zoals die van Tommy Hilfiger of Isabel Marant.
 
Maar ook de ruit kan ik subtielere vorm gedragen worden. Als muts bijvoorbeeld of op een blouse waar je vervolgens een mooie blazer overheen draagt. Mijn favoriet is overigens de ruit als voering in een chique jas of colbert, zoals we dat van Burberry Prorsum kennen.
 
Back to the sixties
De comeback hippies uit de jaren zestig die deze zomer volop furore maakten met hun stijl, maken plaats voor een andere stroming uit die tijd: welkom in de chique wereld van de a-lijn rokken en kniehoge laklaarzen.
 
Klinkt een beetje over de top, maar dat is nergens voor nodig, want ook hier is combineren het codewoord. Ook al zie je op de catwalk een sixties jurk met kitsch print in combinatie met een veel te bont gekleurde jas en diezelfde laarzen, dat betekent niet dat je zelf ook zo over straat moet gaan. Kies één van de items en draag deze met wat modernere stukken zoals een stoer leren jasje of een wijde maxirok. Dan voorkom je dat je eruitziet alsof je uit een tijdmachine bent gestapt. 

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.