Interview: Hoe ver gaat Dave Mantel in de liefde?

Celebs door Kimberly

Binnenkort verschijnt de film De Overgave in de bioscopen met daarin Dave Mantel (je weet wel, hij speelde Menno in GTST) in één van de hoofdrollen. Maar... hoe ver gaat Dave in de liefde? Wij vroegen het hem!

Sex sells, beweren ze. En dat bleek wel toen de Fifty Shades-reeks als warme broodjes over de toonbank vloog en heel vrouwelijk Nederland opeens in de ban leek te zijn van boeken waar de erotiek er vanaf spatte. Schrijfster Renee van Amstel liet er geen gras over groeien en tikte haar eigen versie: De Overgave van Floor. Binnenkort draait de verfilming van dit boek in de bios. Eén van de hoofdrolspelers? Dave Mantel, beter bekend als Menno Kuijpers in Goede Tijden Slechte Tijden. OnZe Kimberly mocht hem interviewen en ze wilde maar één ding weten: hoe ver gaat híj in de liefde...?
 
 
Hoe ver gaat Dave in de liefde? 
In de film De Overgave speelt Dave Mantel het jaloerse ex-vriendje van hoofdrolspeelster Eva (Sheena Tchai). Hij omschrijft zijn rol als pittig, een tikkie aan de gevaarlijke kant en ‘niet per se een lieverdje’. Een prima combi met de eigenzinnige Eva dus.

Sheena en Dave zaten zowel in de film als in real life op één lijn, maar stél – zo vroegen we hem – Dave’s grote liefde zou in het echte leven voor werk naar de andere kant van de wereld moeten verhuizen, gaat hij dan mee? “Dat ligt natuurlijk aan de situatie. Maar ik denk dat als je vriendin out of the blue vraagt ‘hé, zullen we naar Australië vertrekken?’ dat dat een slecht teken is. Dan zit het niet goed in de relatie, naar mijn mening. Zoiets doe je in overleg en besluit je uiteindelijk samen. Dat is hetzelfde als dat ik vind dat je niet snel moet opgeven in een relatie, niet bij het eerste probleem vertrekt, maar juist ervoor vecht. Zo vind ik ook dat je zo’n grote beslissing ook samen neemt. Mocht zo’n verhuizing naar de andere kant van de wereld te combineren zijn met mijn eigen werk, dan zal ik het uiteraard overwegen. Wat dat betreft ga ik best ver in de liefde.” 

Tuurlijk zijn er grenzen wat Dave betreft. Botox als je vriendin dat mooier zou vinden, vindt Dave niet nodig. “Vroeger daarentegen deed ik weleens dingen die ik nu nooit meer zou doen. Ik verloor mezelf in de liefde, omdat ik gewoon verliefd en onzeker was. Dan doe je dat soort dingen. Tegenwoordig heb ik dat niet meer, wel kan ik mezelf echt loslaten in de liefde.” 
 

Seks, intimiteit en pikante scènes 
Op de vraag in hoeverre hij zijn grenzen zou verleggen in bed voor zijn liefde zegt hij: “Grenzen verleggen doe je samen. Je gaat samen op zoek. Als het goed is communiceer je daarover en zijn die grenzen überhaupt niet heel groot. Tenminste, voor mij niet. Ik sta open voor veel dingen en er zijn weinig dingen waarvoor ik zal schrikken.”

Dat-ie openstaat voor veel dingen heeft Dave meerdere malen bewezen. Zo speelde Dave – die op vrouwen valt – de homovriend van Lucas in GTST en gaan de heftige en pikante scènes in De Overgave hem naar eigen zeggen gemakkelijk af. “Dat kwam mede door Sheena en het fijne team. Het naakt zijn op de set is daardoor totaal geen probleem, of moeilijk. Natuurlijk let je op dingen als dat het er goed en geloofwaardig op beeld moet uitzien, maar over het algemeen kon ik me vrij laten gaan. We hadden geen rem, zowel op ‘geweld-’ als op seksgebied.” Of hij van tevoren afspraken maakt met zijn vriendin over dit soort intieme scènes? “Nee. Mijn vriendin is model en weet hoe het is om naakt op de set te staan. Ze weet wat het inhoudt en dat je bij dat soort scènes vooral heel technisch bezig bent. Het heeft niks met liefde of lust te maken. Verre van dat zelfs.”

En wat betreft zijn homorol in Goede Tijden Slechte Tijden: dat was voor Dave totaal geen issue. “Je speelt gewoon dat je verliefd bent op iemand en verlangt naar iets. Of dat nou een man of vrouw is maakt mij niet zoveel uit. Ook het fysieke gedeelte niet, dat hoort gewoon bij het acteren.” 
 
 
De grens opzoeken 
Als het aan Dave ligt zijn er geen grenzen als het op acteren aankomt. Hij houdt van zijn werk en vindt het juist leuk om helemaal op te gaan in een personage en iemand te spelen die de grens opzoekt of daar zelfs overheen gaat. “Juist omdat ik dit privé niet zou doen, vind ik het leuk om dit te spelen. Of het nou een sadistische nazi, narcist of seksverslaafde is, als ik het goed kan neerzetten lijkt me dat geweldig. Dat geeft echt een kick.”

Of hij getriggerd wordt door de film om zelf wat pikantere dingen te ondernemen in bed? “Niet echt. Ik sta sowieso wel open voor dingen. Ik vind fantasie en uitdaging in een relatie belangrijk. Dat houdt het leuk en spannend.” Grenzen daarentegen heeft-ie wel. “Dat zijn meer specifieke dingen waarvan ik denk dat dat me gewoon totaal niet trekt. Dingen met poep of plas ofzo. Voor de rest schrik ik niet zo snel. Het is gewoon leuk om jezelf te laten verrassen!”

De Overgave is vanaf 21 augustus 2014 in de Nederlandse bioscopen te zien.