Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Hartige pannenkoek

De pannenkoek met suiker en stroop kennen we nu wel, booooring! Ga daarom een keer voor de hartige pannenkoek. Erg lekker als avondeten of als uitgebreide lunch. En voor alle niet-keukenprinsessen: het is niet moeilijk!
 
Wat heb je nodig?
(Voor 4 pannenkoeken)
 
  • pannenkoekenbeslag
  • 125 gr rucola sla
  • 2 volle tomaten in blokjes
  • 8 plakjes brie
  • 1 volle eetlepel spekblokjes, gebakken
  • olie
  • peper
  • eventueel pijnboompitten
 

Hoe maak je het?
 
  1. Maak het pannenkoekenbeslag. Gebruik hiervoor een pak uit de supermarkt en volg de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm in een koekenpan wat olie of wat boter. Giet vervolgens genoeg beslag in de pan zodat met wat kantelen de bodem bedekt is.
  3. Zodra de onderkant van de pannenkoek lichtbruin is draai je hem voorzichtig om. Bak ook de andere kant van de pannenkoek lichtbruin.
  4. Beleg de pannenkoek met rucola sla, tomatenblokjes, brie en de uitgebakken spekjes. Strooi er nog wat peper overheen om het af te maken. Vouw de pannenkoek dicht, eet smakelijk!

Tip: uiteraard kun je de vulling eindeloos naar eigen smaak varieren. Wat pijnboompitjes erbij zou ook goed passen.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijkop de website van Kookse.tv.