Beauty / Make-up
Make-up

18 september NO make up day: doe jij mee?

Voel jij je minder mooi als je met een blotebillengezicht de deur uitgaat? Dan heb je het volgens de Nederlandse Brandwonden Stichting mis. De organisatie daagt Nederlandse vrouwen uit om 18 september geen make-up te dragen. 
 
Volgens de brandwondenstichting zit echte schoonheid binnenin. Het gaat namelijk niet om dikke lagen make-up, killerheels die je benen 1 meter langer doen lijken of een gephotoshopt gezicht waarop geen oneffenheidje te vinden is. Op haar website vertelt de organisatie dat het juist gaat om twinkelende ogen, zelfverzekerdheid en een flinke dosis humor. 


 
Echte schoonheid 
De Brandwonden Stichting wil echte schoonheid graag eren, daarom roept de stichting alle Nederlandse vrouwen op om aanstaande donderdag 18 september 24 uur lang geen make-up te dragen. Ze vraagt daarnaast aan alle deelnemende vrouwen om op 18 september een selfie op social media te posten met de hashtag #nomakeupday. 
 
Met de no make-up selfie wil de stichting dat vrouwen elkaar steunen door een make-uploze foto op social media met elkaar te delen. Zo kunnen de vrouwen elkaars natuurlijke schoonheid zien, want volgens de organisatie zijn lagen make-up niet nodig om mooi te zijn. Ook kunnen vrouwen die niet meedoen aan NO make up day zien hoe mooi iemand kan zijn zonder een geplamuurd gezichtje. 
 
 
Allereerste NO make up day
De Nederlandse Brandwonden Stichting is de eerste organisatie die een NO make up day in het leven roept. Zij doen dit niet alleen om Nederlandse vrouwen in te laten zien hoe mooi ze zijn zonder make-up. Ze vermeldt op haar website dat het is om vrouwen en meiden met wijnvlekken en brandwonden een geweldige dag te bezorgen. Of dat ook gaat gebeuren, vragen wij ons een beetje af. 
 
Ga jij 18 september au naturel de deur uit?