Beauty / Lichaam
Lichaam

Awkward!: 5 lezeressen over hun gênantste menstruatiemomenten


Ongesteld zijn: horror. Maar feit blijft dat we er gewoon elke maand weer aan moeten geloven. Die buikpijn, dat is misschien nog wel het minst erg. Want al die gênante momenten die je tijdens that time of the month beleeft… ouch!
 
Kristel (29): “Ik werkte net twee weken op m’n nieuwe werk, toen ik alweer een gigantisch ik-wil-nooit-meer-op-kantoor-verschijnen-moment had. Ik was ongesteld en draag altijd maandverband om bepaalde redenen. Toen ik m’n maandverband verwisseld had op de wc en de oude weg wilde gooien, zag ik dat er geen prullenbakje stond. Er was ook net schoongemaakt, dus waarschijnlijk was op dat moment de schoonmaakster de prullenbakken ergens aan het legen en schoonmaken ofzo. Dus liep ik met een rood hoofd van de wc’s naar m’n bureau met in m’n hand een gebruikt maandverband in wc-papier gewikkeld. Ik zag meerdere mensen kijken naar m’n hand, maar heb net gedaan of het de normaalste zaak van de wereld was en het snel in m’n handtas gedaan. Toen ik uit het kantoor was, heb ik het snel ergens buiten in een prullenbak gedumpt. Lekker begin bij m’n nieuwe baan!”
 

Meike (27): “Toen ik nog student was, was ik op een gegeven moment op school om samen met mijn projectgroep te studeren. Ik was heel erg ongesteld en ik had een tampon in, maar blijkbaar al iets te lang. Op een gegeven moment moest ik ontzettend lachen om een van mijn klasgenoten, zelfs zo erg dat ik voelde dat mijn tampon eruit gleed door de spieren die ik (blijkbaar) aanspande beneden. Très ongemakkelijk mompelde ik iets dat ik naar de wc moest van het lachen en ben ik half hinkelend snel naar de toiletten gegaan. Awkward.”
 
Fieke (28): “Als je nog heel jong bent - in mijn geval een jaar of dertien - schaam je je nog heel erg als je ongesteld bent. Ik, kersverse brugpieper, stond met mijn klasgenootjes te praten in de gang van de school, toen de grootste pestkop van de klas me ineens 'aanviel' en m'n rugtas afpakte. Hij ging er een potje bowlen mee spelen en smijtte 'm de gang door. M'n tas zat echter niet goed dicht waardoor alles eruitviel. En dus ook m'n dozijn maandverbanden. Ik kreeg een boei van een kop terwijl m'n klasgenoten (uit)lachend in de gang met m'n maandverbanden aan het overgooien waren. Op zo'n leeftijd traumatisch, nu een typische middelbare school-grap.”
 
Manon (23): “Ongesteld zijn en ik: het zal nooit een gouden combi worden. Doorlekken is dan ook een van mijn standaardrituelen wanneer de rode vlag uithangt. Zo ben ik een keer doorgelekt tijdens een sollicitatiegesprek, ik voelde het. Terwijl ik daar ‘rustig’ op een stoel een promopraatje over mezelf hield, voelde ik dat het daaronder niet helemaal goed ging. Toen het gesprek dan ook afgelopen was, trok ik heel ongemakkelijk m’n lange jas aan voordat ik opstond van m’n stoel zodat ze m’n rode vlek niet op m’n billen zagen. Blijkbaar viel het niet op, ik was aangenomen!”
 

Karima (23): “Toen ik nog flink wat jaartjes jonger was, reed ik heel vaak paard. Meestal met zadel, maar als het bijvoorbeeld heel heet is, ook zonder zadel. Zo ook toen ik samen met een vriendin een ritje maakte buiten in de zon. We waren zo druk aan het kletsen en bezig met de paarden dat ik in eerste instantie niet echt doorhad dat ik ongesteld was geworden. Pas na een tijdje dacht ik: mmmm… volgens mij gaat er iets fout. Maar voordat we weer terug waren in de stallen waren we al een halfuur verder. En ja hoor, toen ik van mijn paard afstapte zag ik dat ik een rode vlek in haar haren had achtergelaten. Zielig! Ik heb haar maar even snel gewassen en afgespoeld, onder het mom van: ze heeft het vast heet.”

Geen gênante momenten meer?
Komt bovenstaande je angstvallig voor? Wellicht dat de nieuwe Libresse Roll.Press.Go ultra maandverband jou maandelijks een beetje kan helpen.
 
Je maandverband weggooien is soms namelijk best lastig als je bijvoorbeeld buiten bent of als er geen prullenbak in de buurt is (zoals bij Kristel). Dankzij het nieuwe Roll.Press.Go weggooisysteem van Libresse is wegwerpstress verleden tijd! Zo kun je je maandverband altijd hygiënisch, discreet en geurloos afsluiten en onopvallend weggooien, waar je ook bent. Gewoon oprollen, dichtdrukken en klaar. Vervang je maandverband zonder je plannen te veranderen.
 
Ga voor meer informatie over Libresse Roll.Press.Go ultra maandverband naar libresse.nl

Dit is een gesponsord artikel.
Advertisement