Stel dat elkaar online ontmoet, heeft grotere kans om uit elkaar te gaan

Relaties door Sabine

Anno 2014 is het web dé plek geworden om nieuwe mensen te ontmoeten. Het internet brengt dan ook veel stellen samen, maar uit onderzoek blijkt dat deze stellen een grotere kans hebben om ook weer uit elkaar te gaan. 
 
We kennen allemaal wel een stel dat elkaar heeft ontmoet via het internet of misschien ben je het zelf wel. Het internet is uitgegroeid tot een populaire manier om je wederhelft te vinden, denk bijvoorbeeld aan datingsites of datingapps. Maar uit recent onderzoek blijkt dat deze stellen een grotere kans hebben om uit elkaar te gaan, dan stellen die elkaar offline hebben ontmoet. 
 
 
Online liefdesvloek  
In de Verenigde Staten is onderzocht of de manier waarop jij en je partner elkaar ontmoeten, invloed heeft op jullie tijd samen. DailyMail meldt dat er wel degelijk een verband is. Stellen die elkaar niet via het internet hebben ontmoet, hebben een grote kans om bij elkaar te blijven dan een stel dat elkaar wél via het web heeft leren kennen. Waarom? Dat wordt nergens vermeld...
 
Een artikel van Aditi Paul bevestigt het onderzoek. In zijn artikel 'Is Online Better Than Offline for Meeting Partners? Depends: Are You Looking to Marry Or to Date?', komt ook naar voren dat stellen sneller uit elkaar gaan als ze elkaar online hebben leren kennen. 

 
Wie blijft samen?
Van alle stellen die in de afgelopen 5 jaar samenkwamen, heeft 13% elkaar online leren kennen. Zij hebben volgens het onderzoek dus een grotere kans om weer uit elkaar te gaan. Maar niet alleen aan de hand van de ontmoetingsplek valt te voorspellen of een stel samenblijft. Vertrouwen en intimiteit zijn nog altijd erg belangrijke factoren en kunnen bepalen of een relatie slaagt of niet.  
 
Hoe heb jij je lover leren kennen?