Seks & relaties / Relaties
Relaties

1 op de 7 mensen vertelt partner niet wat hij of zij verdient

 
Het is heerlijk om eens wat extra geld aan jezelf te spenderen, maar om daarvoor je loon geheim te houden tegenover je geliefde, gaat een beetje ver. Toch blijkt dat 1 op de 7 mensen dit wel doet, zodat ze meer geld kunnen uitgeven.
 
Wij vrouwen houden ervan om af en toe flink wat geld over de balk te gooien. Een paar schoenen hier, een designertas daar, hoppaaa! Wanneer we onze nieuwe aanwinsten dan aan onze vriend laten zien, is hij niet altijd even enthousiast, want waar komt dat al dat geld in godsnaam vandaan? Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 mensen van boven de 40 jaar niet aan zijn of haar partner vertelt wat hij of zij verdient.
 
 
Waarom?
Waarom zou je je inkomen geheim willen houden voor je partner? Uit het onderzoek van Prudential Verzekeringen kwam naar voren dat mensen hierover liegen, zodat ze af en toe eens cadeautjes voor zichzelf kunnen kopen en meer geld aan zichzelf kunnen besteden. DailyMail meldt dat het onderzoek werd gehouden onder zo’n 1900 mensen en dat er ook andere redenen waren om het inkomen geheim te houden. 
 
Een kwart van de ondervraagden houdt zijn loon ‘enkel’ geheim zodat hij of zij cadeautjes kan kopen voor zijn of haar partner en om hem of haar een keer te kunnen verrassen met een vakantie. Helaas is er ook minder goed nieuws. Zes procent gaf toe dat het geld wordt gebruikt om een andere partner, of zelfs een hele familie, financieel te ondersteunen. 

 
Gevolgen 
Vince Smith-Hughes van Prudential vertelt dat het liegen over je inkomen risico’s met zich mee kan brengen. “Het lijkt misschien heel logisch om je inkomen geheim te houden, want als je het opbiecht, kan het ruzies met zich meebrengen. Maar stellen moeten wel op hun hoede blijven als ze besluiten om dit soort dingen voor elkaar geheim te houden.” Volgens Vince kun je als stel flink wat belastingvermindering mislopen door dit soort praktijken. 
 
Hou jij je inkomen ook geheim voor je vriend of man?