De 5 fashion musthaves van de maand oktober

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Geen idee welke items je moet aanschaffen voor een up-to-date outfit? Ons modezusje Fashionscene.nl zet iedere maand vijf fashion musthaves op een rij! Van een grote, gebreide sjaal tot booties met een grote blokhak… In deze items móet je deze maand investeren!
 
1. Grote gebreide sjaal
Breisels zijn hot dit seizoen. Werkelijk ieder kledingstuk is dit seizoen wel in gebreide vorm te vinden. Van gebreide truien, jurken, rokken en vesten tot zelfs gebreide leggings. Waar je volgens ons het meest aan hebt? Een lekkere, lange gebreide sjaal! 
 
Tip: Wat zijn wij jaloers op vrouwen die een sjaal nonchalant rond hun nek slaan en er meteen uitzien alsof ze zo van de catwalk komen gelopen. Hoe jij dat ook voor elkaar krijg? Wij hebben een aantal stylingtips voor je op een rijtje gezet. 
 
2. Hoedje
Een hoedje is één van de basismaterialen van een goede outfit. Hij maakt niet alleen iedere outfit een beetje mooier, maar hij verbergt ook nog eens je bad hair day. Of je nu gaat voor de flaphoed variant, een klein hoedje of een klassiek gevalletje.
 
Tip: Ga voor een minimalistische outfit, zodat je hoed er nog meer uitspringt. Een jas in een rustige kleur werkt heel goed. 
 

3. Poncho 
Poncho’s, capes en blankets (kleedjes die je omslaat) zijn niet alleen hot op catwalk, ook verschillende celebs zijn er al mee gespot. Rita Ora, Rosie Huntington Whiteley en Olivia Palermo zijn al fan en dus kun ook jij niet achterblijven. Ga bijvoorbeeld voor een geruit of gestreept exemplaar. 
 
Tip: Omdat een poncho veel volume geeft aan de bovenkant, is het belangrijk dat je de onderkant rustig houdt. Een skinny jeans met een paar hoge, aansluitende laarzen houden je outfit goed in evenwicht.

 
4. Chelsea boots
Eigenlijk gaat er geen najaar voorbij waarbij er geen zwarte booties op onze wishlist staan. Iedereen heeft wel een paar zwarte laarsjes in haar kast staan. Wil je toch een keer iets anders? Chelsea boots (die laarsjes met elastiek aan de zijkant) gooien deze herfst hoge ogen. Onze favorieten: een slangenleren variant of eentje met contrasterend elastiek.
 
Tip: Ga voor een blokhak. Deze loopt niet alleen lekker comfortabel, hij laat je benen ook nog eens slanker lijken!
 
 
5. Gebreide pullover
Als er iets is waar je deze maand in moet investeren dan is het wel een gebreide pullover. Hij is niet alleen heel erg lekker warm, maar op het moment ook nog eens helemaal on-trend. Je loopt helemaal op de trends vooruit als je gaat voor een oversized gevalletje. Zorg er wel voor dat ie goed zit bij je schouders, zodat je ziet dat hij van jou is en niet van je vader…
 
Tip: Een gebreide pullover draag je al gauw op een jeans, maar over een geplooid rokje staat hij ook heel mooi! 

 
Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welk item ga jij aanschaffen?
Beeld: 1,2,3,4,5