Pas na je 25ste krijg je een goede band met je broer of zus

Relaties door Sabine
 
Kibbelen met je broer omdat hij je barbies verstopte en je zusje afsnauwen om eigenlijk helemaal niets, zo zag je jeugd uit. Je tienerjaren trouwens ook. Onderzoek toont aan dat je pas na je 25ste je broer of zus gaat waarderen!
 
Vechten om wie het laatste chocolaatje kreeg en aan elkaars haren trekken omdat het jouw beurt was om voorin te zitten en niet de zijne, zo kon je de band met je broer omschrijven. En het was niet slechts een fase, zoals je moeder had gehoopt. Ook als puber veranderde er namelijk niet veel, op het verstoppen van zijn speelgoedautootjes na. 
 

 
Vechten en snauwen
25 is de gemiddelde leeftijd waarop we elkaar (eindelijk) gaan waarderen, blijkt uit onderzoek gehouden onder 2000 mensen van boven de 30 jaar. 75% van de ondervraagden gaf aan dat ze nu een betere band met zijn/haar broer of zus heeft dan vroeger. De helft van de ondervraagden verklaart dat hij of zij constant aan het kibbelen was met zijn of haar bloedverwant.  
 
Waar broers en zussen over vechten, verschilt per familie, maar over het algemeen vochten we het meest over eigendommen en aandacht. 40% van de ruzies ging over speelgoed en de helft vocht met elkaar om de aandacht van papa of mama. Volgens DailyMail gaven velen tijdens het onderzoek ook toe dat ze ervan genoten om het de ander moeilijk te maken.  
 
 
Goede band 
Een derde van de ondervraagden vertelde dat hij of zij de ander pas kon tolereren op het moment dat ze niet meer zo dicht op elkaars lip zaten, dus wanneer een van beiden uit huis ging. 15% gaf aan dat ze echt een band met elkaar kregen door hun gemeenschappelijke frustratie over hun ouders en 16% waardeerde de ander pas op het moment dat hij of zij zelf een gezin had.
 
Nu men eenmaal ouder is, geeft 33% aan dat ze elkaar nu pas echt vertrouwen. Ook houdt bijna een kwart zijn of haar mond wanneer hij of zij het niet eens is met een besluit van de ander. 
 
Heb jij een goede band met je broer(s) of zus(sen)?