Romantiek ten top: 5 lezeressen over hoe ze hun ex terugwonnen

Relaties door Sabine
 
In de naam der liefde gaan we ver. Wanneer onze relatie verbroken wordt en wij nog helemaal hooked zijn aan onze ex, dan doen we álles om hem terug te winnen: "Hij moest heel hard huilen en vertelde me dat hij me ook terug wilde."
 
Anne-Marie (26): “Mijn ex en ik hadden samen besloten om het uit te maken omdat we regelmatig ruzie hadden. Een week nadat het uit was begon ik hem te missen en wilde ik hem terug. Ik sms'te hem toen om hem dat te vertellen. Hij moest er alleen nog even over nadenken. Mijn ex had een paar maanden eerder een aquarium gekocht met bijzondere vissen. Hij wilde nog meer vissen kopen, maar had daar amper geld voor. We hadden er nog ruzie over gehad, want ik vond het zonde dat hij zijn geld daaraan wilde uitgeven. Om hem te laten zien dat ik hem echt graag terug wilde, besloot ik twee nieuwe vissen voor hem te kopen. Toen ik met de vissen voor zijn deur stond, vond hij dat erg lief van me. We zijn inmiddels weer een stel en hij heeft de vissen die ik voor hem had gekocht Anne en Marie genoemd.” 

 
Elza (22): “Ik was degene die de relatie met mijn ex verbrak. Toen ik twintig was, waren we al meer dan vier jaar samen en dat benauwde me een beetje. Een paar maanden later kreeg mijn ex een nieuwe vriendin en dat deed ongelooflijk veel pijn. Ik besefte toen dat ik hem helemaal niet kwijt wilde. Ik besloot niet tussen de twee te gaan stoken, maar hield nauw in de gaten of ze nog samen waren. Toen zij na een aantal maanden weer uit elkaar gingen, heb ik hem meteen opgebeld om te vertellen dat het mijn grootste fout was om het met hem uit te maken. Hij wist niet zo goed hoe hij daarop moest reageren en zei dat hij tijd nodig had om het te laten bezinken. Een paar dagen later kreeg ik een appje van hem of ik zin had om naar de bios te gaan en sinds die avond is het weer dik aan!”
 
Marieke (27): “Hij had het uitgemaakt met mij omdat hij zelf was vreemdgegaan. Hij vond dat hij mij niet meer verdiende. Ik was in eerste instantie zó boos op hem. Hij was én vreemdgegaan én hij deed zijn best niet eens om voor me te vechten maar maakte het gewoon uit. Hoewel iedereen om me heen zei dat ik die jongen moest vergeten, kon ik het niet. Hij had een fout gemaakt en ik kon hem dat vergeven. Ik wilde hem gewoon zo graag terug! Vlak nadat het uitging was hij jarig en ik besloot hem te verrassen met een cadeautje. Iets waarvan ik wist dat hij dat heel graag wilde. Toen ik het aan hem gaf, werd hij zo emotioneel. Hij begon heel hard te huilen en vertelde me hoeveel spijt hij had en dat hij mij ook heel graag terug wilde.” 
 
Tooske (28): “Het is al een dikke vijf jaar geleden, maar toen het uitging met mijn eerste echt liefde was ik daar zó kapot van. Ik kon alleen nog maar huilen en wilde hem zo graag terug. Ik vroeg aan hem of hij nog een keer langs wilde komen, want ik wilde met hem praten. Toen hij er was smeekte ik of hij me alsjeblieft terug wilde nemen want ik hield nog zoveel van hem. Het leek wel of het hem koud liet en hij zei dat het beter was zo. De dagen daarna heb ik hem nog verschillende keren gebeld met dezelfde smeekbede maar het hielp niet. Hij begon me irritant te vinden en behandelde me steeds botter wanneer ik belde. Twee maanden na de break-up kwam ik erachter dat hij me niet altijd trouw was geweest. Toen ik daar achterkwam, was ik woest. Ik heb álle contacten met hem, zijn familie en vrienden verbroken. Als ik terugdenk aan die periode, schaam ik me dat ik hem zo graag terug wilde en hoe ik me heb gedragen, maar ik heb er wel van geleerd. Een ex is niet voor niets een ex en ik weet zeker dat ik hem nóóít meer terug wil." 

 
Raghini (24): “Nadat mijn vriend en ik het samen hadden uitgemaakt omdat we ‘dachten dat het beter was’, kreeg ik daar vrijwel meteen spijt van. Ik besloot het nog een weekje aan te kijken, want eigenlijk verwachtte ik dat hij mij ook wel terug zou willen en hij de stap wel zou zetten, maar hij liet maar niets van zich horen. Toen ik na anderhalve week ’s nachts niet kon slapen en alleen maar aan hem kon denken, besloot ik om hem te bellen. Hij nam niet op. Logisch ook, want het was middenin de nacht. Ik had geen zin om tot de volgende ochtend te wachten en ben toen maar gewoon naar zijn huis gefietst. Toen ik daar eenmaal was, twijfelde ik een beetje. En nu? Ik had zijn huissleutel nog, maar vond het een beetje raar om die te gebruiken. Ik belde hem nog een keer en hij nam nu wel op. Hij mompelde iets onverstaanbaars en ik piepte toen dat ik voor zijn deur stond. Het duurde even voor het aankwam, maar even later opende hij de deur. Hij vond het raar dat ik er was, maar liet me wel binnen. We hebben vervolgens de hele nacht gepraat en zijn weer begonnen met daten.” 

Wat heb jij gedaan om je ex terug te winnen? En was het met succes?