Van eerste date tot huwelijk: zo veranderen de sms'jes van dit stel

Relaties door Sabine
 
Toen jij en je lover nog in de prille fase zaten, stuurden jullie elkaar vast regelmatig lieve sms'jes. Maar hoe langer je samen bent, des te minder klef de berichtjes worden. Dit bewees Alice Zhao aan de hand van haar sms-grafiek.   
 
Toen jij en je vriend begonnen met daten en jullie nog helemaal head over heals waren, bedolf je hem waarschijnlijk met lieve berichtjes en vice versa. Je liet je telefoon geen moment met rust voor het geval hij je een sms zou sturen. Maar over de jaren veranderde de: ‘Hey lieverd, ik mis je’ naar ‘Kun jij vanavond de boodschappen doen?’. De 27-jarige Alice Zhao besloot in kaart te brengen hoe de berichten van haar en haar man over de jaren heen veranderden. 
 
Bron: A Dash of Data
 
Van ‘slaap lekker’ naar ‘zie je thuis’ 
Alice Zhao, een datawetenschapper en blogger uit Chicago, besloot de sms'jes van haarzelf en haar partner eens onder de loep te nemen. Ze onderzocht onder andere hoe hun berichtjes veranderden van flirterig naar zakelijk. Op haar blog A Dash of Data vertelt Alice hoe ze te werk is gegaan: “Ik bekeek al onze sms'jes vanaf het moment dat we begonnen met daten en vergeleek de berichten met de sms'jes die we naar elkaar stuurden toen we verloofd waren en daarna met die toen we net getrouwd waren.” Uit de grafieken die Alice samenstelde, valt veel af te lezen. Zo is duidelijk te zien dat de romantiek in hun berichten over de jaren heen een stuk minder werd.

Bron: Twitter
 
De sms'jes tussen Alice en haar man Ali veranderden van ‘Hey, ben je maandag vrij om wat te gaan eten’ in ‘Wat eten we?’ en ‘Zorg dat je veilig thuiskomt, slaap lekker’ werd ‘Ik zie je thuis’. Ook is er duidelijk een trend te zien in het tijdstip waarop de tortelduifjes elkaar berichtjes stuurden. Toen ze nog maar net begonnen met daten in 2008, begonnen ze rond 3 uur ’s middags met het sms'en en ging dit meestal door tot een uurtje of 3 in de nacht. Nu ze getrouwd zijn, begint het sms'en veel eerder op de dag en eindigt het op het moment dat ze allebei thuiskomen. Wat interessant is om te zien is dat Alice en haar man Ali nog veel van dezelfde woorden gebruik als 6 jaar terug, maar dan in een andere context. 

Bron: A Dash of Data
 
Cadeau 
Op haar blog legt Alice uit waarom ze deze grafieken heeft gemaakt. “Toen Ali en ik een jaar samen waren, gaf Ali me een Word-documentje met alle sms'jes die we elkaar tot dan toe hadden gestuurd.” Alice vertelt dat ze dit beschouwde als het meest attente cadeau ooit, aangezien ze allebei nerds zijn. “Om ons zes jaar samenzijn te vieren, besloot ik om zijn cadeau naar een nieuw level te tillen.” 
 
Zijn de berichtjes van jou naar je lover en andersom nog steeds even lief als in het begin? 
Bron: DailyMail