Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Meisje van 8 schrijft brief aan agent die haar verkrachter liet lopen

Reageer 0

Je moet er niet aan denken dat het je kind overkomt: verkrachting. Toch overkwam het een 5-jarig meisje uit Engeland. Nu, 3 jaar later, is haar verkrachter nog steeds niet gestraft. Ze schreef daarom deze hartverscheurende brief aan de politie. 
 
Verkrachting is iets verschrikkelijks en je wenst het niemand toe. Zeker kinderen niet. Toch overkwam het een 5-jarig meisje uit Engeland. Ze is inmiddels 8 jaar oud en haar verkrachter loopt nog steeds vrij rond. In die tijd heeft heeft haar familie al meer dan € 50.000 aan juridische kosten gemaakt. Het meisje en haar familie kunnen maar niet begrijpen waarom de dader nog vrij rondloopt en daarom schreef ze deze hartverscheurende brief aan de politie.
 
 
Geachte meneer 
“Dear sir”, zo begint de brief van het meisje aan de politie van Essex. “Toen ik 5 jaar oud was, is me iets verschrikkelijks overkomen. Het was uw taak om ervoor te zorgen dat hij naar behoren werd gestraft. Maar u heeft uw niet werk gedaan en me in de steek gelaten.” Het incident is inmiddels al meer dan drie jaar geleden en de dader van het meisje loopt nog steeds vrij rond door forensische fouten. Zo werden er bijvoorbeeld geen foto’s gemaakt of vingerafdrukken afgenomen. Ook het afnemen van DNA-monsters werd door de politie overgeslagen.  
 
Het meisje is diep teleurgesteld in de politie en dat laat ze in haar brief duidelijk merken. “Heeft u hem expres laten lopen omdat hij 12 was? Ik vertrouwde u en dacht dat u me zou helpen, maar dat deed u niet. Ik dacht dat het de bedoeling was dat de politie goede daden verricht en dat ze slechte mensen moet pakken, maar dat deden jullie niet.”  

 
Dader nog op vrije voet
Het begon allemaal in de zomer van 2011 toen de moeder van het meisje op bezoek ging bij een vriendin van haar. De 12-jarige zoon van haar vriendin nam het meisje mee naar zijn kamer en dwong haar om naar porno te kijken. Daarna verkrachtte hij haar. Het meisje vertelde vrijwel meteen daarna aan haar moeder wat er was gebeurd. 
 
De volgende dag kon de moeder van het meisje een verklaring afleggen op het politiebureau zodat haar dochter dat niet hoefde te doen. “Vlak daarna werden we gebeld door de politie”, vertelt de vader van het meisje aan DailyMail. “De agent vertelde dat de jongen alles had bekend, dus dat een verklaring van onze dochter niet nodig was.” De agent beloofde dat de jongen gestraft zou worden, maar drie jaar later is dit nog steeds niet gebeurd. 
 
Het meisje sluit haar brief af door te zeggen dat ze hoopt dat de politie dingen voortaan beter aanpakt. “Ik hoop dat u zich beter zult gedragen in de toekomst.” Ook laat het jonge slachtoffer weten dat ze hoopt dat haar verkrachter gestraft gaat worden. “Ik hoop dat hij snel krijgt wat hij verdient.”  
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • ImCrazy

  Ik sluit me bij @Cheyennex aan. Ik vind het ook absoluut geen realistische brief, bijvoorbeeld door de woordspelingen ('push me up' tegenover 'push me down' zetten) en zinsconstructies ('three years have gone past and he still has not been punished'). Desalniettemin vind ik het een goed statement, hopelijk wordt de dader alsnog opgepakt.

 • Suus

  Het komt inderdaad vrij nep over. De taal van die brief enzo. Los daarvan is het natuurlijk verschrikkelijk.

 • Cheyennex

  Het komt een beetje nep over door verschillende kenmerken. Bijvoorbeeld dat het taalgebruik van de brief te formeel is. Ook zou een meisje niet zelf op het idee komen om zo'n brief te schrijven (heb bijna hetzelfde meegmaakt op 5-jarige leeftijd).

  Mogelijk is het in de grote lijnen waar, maar dit komt niet geheel oprecht naar mij over. Wel vind ik het een mooi voorbeeld en hoop ik dat er serieuzer omgegaan wordt met seksuele misdrijven.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen