Winter musthave: zwarte enkellaarsjes

Mode & trends door Xandra
Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe liefdes? Perfecte zwarte enkellaarsjes. Classy, stoer en super comfortabel (want: hippe blokhak). Maar als je dat perfecte paar gevonden hebt, hoe draag je ze dan het beste? Nou, zo dus!
 
Hoewel ik gek ben op mijn boho-achtige enkellaarsjes met kraaltjes en sliertjes en ontzettend graag op mijn opvallend gekleurde sneakers loop, ben ik helemaal verliefd op mijn zwarte boots. Simpel, maar daardoor ook ontzettend makkelijk te combineren. Zo draag ik ze casual als ik ga lunchen met vriendinnen, chic naar een belangrijke zakelijke afspraak en een beetje hippie als ik daar zin in heb. Ook jij hebt vast een paar leuke zwarte laarsjes in je bezit. Met of zonder hak, leer of suede, met gespen of rits. Dit zijn mijn favoriete manieren om ze te dragen.
 
Casual
Laat ik beginnen met mijn lievelingslook: casual. Ik schets hem even voor je. Lichtgekleurde jeans met hier en daar een scheur, een grijze sweater met leuke print en misschien een statementketting of leuke armband. O, en die fantastische enkellaarsjes natuurlijk. Klinkt goed toch? Dit is absoluut mijn favoriete outfit sinds het buiten weer wat kouder geworden is, want laten we eerlijk zijn: soms heb je een fijne trui nodig om je bed uit te komen in de ochtend.
 

Stoer
Leer – de nepvariant hè – is helemaal hip deze winter en dat komt mooi uit, want een faux lerenbroek combineert hartstikke leuk met een paar zwarte boots. Creëer een stoere outfit door er een T-shirt met een toffe tekst en een leuke blazer op te dragen. Of kies juist voor een fijne blouse in een mooie trendkleur als bordeauxrood of kakigroen om juist een beetje chic bij dat stoere toe te voegen. 
 
Sexy
Een compleet zwarte outfit is niet alleen weggelegd voor begrafenissen of andere deprimerende gebeurtenissen, maar kan juist ook erg sexy zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Little Black Dress met – uiteraard – die leuke zwarte enkellaarsjes. Ga voor kort, maar niet te kort, en maak je look helemaal af met een paar leuke kleine armbandjes of een dun kettinkje met verschillende bedeltjes. 
 

Chic
Denk kokerrok met een dunne – niet te zwarte, lees: weinig denier – panty, waar je een chique zijden blouse of top in draagt om zo de perfecte wespentaille te creëren (ook al heb je die stiekem helemaal niet). Maak deze fancy look af met een fijne gouden of zilveren ketting die vooral niet te veel opvalt, want dat doet die outfit op zichzelf al genoeg. Ook leuk is een subtiel horloge, om als echte zakenvrouw over straat te gaan. Fashionably late? Doe je nooit!
 
Hippie
De zomerse boho-chic trend mag dan voorbij zijn, de hippie in mij is nog steeds aanwezig. Ik vind het veel te zonde om die leuke fringed tas, armbanden met peace-teken en zwierige jurken en rokken weg te doen nu de winter volop aanwezig is. Gelukkig zijn oude gewoontes makkelijk te combineren met nieuwe trends, zo ook in het geval van die nieuwe liefdes van mij. Zwarte enkellaarsjes onder een maxirok? Doen! Of draag ze met een fijne jeans, fringed vest en zoveel sieraden als je kunt vinden. Peace, love and fashion!
 
Hoe zou jij de zwarte laarsjes dragen?
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.