Sinterklaasrecept: Banketstaaf

Eten door Redactie Ze.nl
Het heerlijk avondje staat weer voor de deur en dat betekent niet alleen cadeaus, maar ook bergen snoepgoed. Wie zoet is... precies, krijgt lekkers en als we ‘m niet in onze schoen krijgen, maken we die banketstaaf toch zelf?

Er gaat niets boven een lekkere banketstaaf met Sinterklaas (nee, niet ván Sinterklaas, you naughty girls). Gelukkig kun je met dit recept alle kanten op. Kies voor snel en makkelijk en koop kant-en-klare amandelspijs of ga de uitdaging aan en maak de vulling zelf met dit recept

Wat heb je nodig?

(voor 2 banketstaven)

  • 250 gr. bladerdeeg
  • 125 gr. amandelspijs
  • 50 ml. water
  • 1 ei


Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Maak twee dunne rollen van de amandelspijs.
  3. Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm lang en 12 cm dik.
  4. Leg de rollen amandelspijs op het deeg waarbij de rollen spijs iets korter zijn dan het deeg.
  5. Maak de uiteinden een beetje vochtig en vouw ze over de rol amandelspijs. Leg één van de lange stukken deeg over de rol. Maak de andere kant aan de rand iets vochtig, sla die er overheen en maak vast. Gebruik zo nodig nog wat water.
  6. Maak de bakplaat een beetje vochtig en leg de banketstaaf erop. Bestrijk de rollen met het losgeklopte ei.
  7. Laat de staven gaar en bruin worden in 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de oven na die tijd eerst 15 minuten dicht, zodat de banketstaaf rustig nagaart.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv