Fashion / Mode & trends
Mode & trends

De 5 fashion musthaves van de maand december

Het is alweer december en dat betekent dat het kwik behoorlijk aan het dalen is. Je garderobe kan dus wel een update gebruiken. Maar welke jas is dit seizoen een graag geziene gast? En met wat voor muts gooi je hoge ogen? Ons modezusje Fashionscene.nl zet ook deze maand weer vijf fashion musthaves op een rij! 
 
1. Muts
Een muts houdt je hoofd niet alleen lekker warm, hij maakt je outfit ook nog eens af. Wat is hot in modeland? De minimalistische beanie! Vorig jaar maakte de beanie zijn intrede en ook deze winter zien we hem weer volop. Dit keer het liefst in zijn meest cleane vorm: fijn gebreid en in een zachte kleur. 
 
Tip: kapsel verpest? Kies voor een wollen of kasjmieren exemplaar, zodat je haar niet statisch wordt. Zorg er ook voor dat je altijd een busje droogshampoo op zak hebt, zodat je je ingezakte haar snel weer kunt fixen!

 
 
2. Feestjurk
Natuurlijk kan de feestjurk niet in dit lijstje ontbreken, De party dress van dit seizoen? Dat is met stip op één de slip dress: een minimalistische jurk van zijde of fluweel met spaghetti bandjes. Nu horen we je denken: dat is toch gewoon een onderjurk? En eigenlijk is dat ook wel een beetje zo… 
 
Tip: omdat we niet allemaal een figuurtje à la Doutzen Kroes hebben, zijn er gelukkig ook iets meer ‘bedekkende’ varianten, die je toch sexy en feestelijk maakt met een paar mooie sieraden. 

 
 
3. Kleine schoudertas
Kleine tasjes zijn hot! En ze zijn ideaal voor de decembermaand: de little black bag draag je overdag casual chic over je jas, maar tijdens Kerst en Oud & Nieuw is hij de blikvanger bij je party dress. Omdat de zoektocht naar het perfecte tasje wel even kan duren, hebben wij alvast twee mooie exemplaren voor je uitgezocht. 
 
Tip: groot van postuur? Dan kan zo’n mini-bag je onbedoeld dikker/groter/breder maken. Kies in zo’n geval dus voor een iets groter tasje.

 
 
4. Blazer
Een blazer is zo’n item dat eigenlijk nooit uit de mode is. Hij is klassiek, stijlvol en in de goede kleur is hij eigenlijk overal wel mee te combineren. Waarom moet je hem nu kopen? Omdat-ie zó over je party dress heen kan als je het even koud hebt.
 
Tip: nieuw dit seizoen is de mouwloze blazer. Geeft je iets minder warmte over je feestjurk, maar hij is wel helemaal on trend. Wie mooi wil zijn moet kou lijden…?


 
5. Oversized jas
Ook zo aan het klagen over de kou? Dan is dit de jas die je moet hebben! De oversized jas is dit jaar nóg langer, breder en warmer en dus kun je er nog drie (of meer) lagen onder dragen. Ga voor een exemplaar in een lekker pastelkleurtje. The bigger, the better.
 
Tip: wil je het ‘verzuip’-effect verminderen? Rol dan je mouwen ietsjes op.

 

Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welk item ga jij aanschaffen?
Beeld: 1,2,3,4,5