20 Facebook-feiten die nieuw voor je zijn

Media door Fleur
Facebook weet alles van ons, maar wat weten wij eigenlijk over 's werelds bekendste smoelenboek? Ja. Dat bedoelen we. Hoogste tijd voor een theorielesje. 20 Facebook-feiten die je nog niet kende!

Het is mateloos populair, je wordt er soms knettergek van en de baas heet Mark Zuckerberg. Zo. Dat is alles wat je van Facebook weet. Oja, en dat er veel gedoe is omtrent de nieuwe voorwaarden en privacy van de gebruikers. Hoeveel uur je erop zit per week? Mwoah. Stuk of 80. En dus mag je wel een lesje over een van de bestbezochte sites per wereld krijgen. Bij dezen: 20 Facebook-facts.


 
1. Van Facebook wordt vaak gezegd dat het verantwoordelijk is voor 1 op de 5 scheidingen.
 
2. Nieuw onderzoek wijst echter uit dat er alleen een correlatie is tussen het aantal Facebook-aanmeldingen en het aantal scheidingen: hoe meer aanmeldingen, hoe meer scheidingen. Je kunt alleen niet zeggen dat die scheidingen veroorzaakt worden door die aanmeldingen.
 
3. Facebook is niet blauw omdat Mark Zuckerberg, grondlegger van het sociale medium, het zo’n mooie kleur vindt. Het smoelenboek heeft deze kleur, omdat Zuckerberg rood-groen-kleurenblind is. Blauw is de kleur die hij het best ziet.
 
4. Het eerste gezicht dat op Facebook te zien was, was dat van Al Pacino.
 
5. De voorganger van Facebook was ‘Facemash’: dit programma, wat Mark Zuckerberg schreef, was bedoeld om Harvard-studenten te keuren. Er verschenen steeds twee foto’s van studenten naast elkaar en anderen konden dan aangeven welke student ‘hot’ en ‘not’ was.
 
6. Er zijn mensen vermoord, omdat ze iemand hadden ontvriend op Facebook. 
 
7. Facebook houdt ook bij welke sites je allemaal bezoekt als je al bent uitgelogd. Wil je daar vanaf? Er zijn extensies/apps te downloaden die voorkomen dat het sociale medium elke internetstap die je zet, onthoudt. Een voorbeeld hiervan is Facebook Disconnect For Chrome.
 
8. De enige gebruiker die je op Facebook niet kunt blokkeren, is Mark Zuckerberg.
 
9. 5% van de Britten Facebookt tijdens de seks.
 
10. Mensen spenderen gemiddeld 21 minuten per dag op Facebook.
 
 
12. De gemiddelde Facebooker heeft 130 vrienden.
 
13. Mensen checken gemiddeld 14 keer per dag Facebook op hun smartphone.
 
14. Mensen die Facebook hacken, worden niet gestraft, maar betaald. Het bedrijf dokte in 2014 zo 35.000 dollar aan een Braziliaan die een bug in de beveiliging vond.

15. Mark Zuckerberg vond de Like-button eerst helemaal niets: hij was bang dat het de ‘share’-functie teniet zou doen. Daarnaast was hij er nog niet uit of de likes wel publiekelijk getoond moesten worden.  
 
16. De Like-button heette bijna de ‘Awesome-button’.
 
17. 25% van de gebruikers is gedumpt via Facebook. 70% daarvan was man.
 
18. 42% van de Facebook-gebruikers is man. 
 
19. Mark Zuckerberg is meer dan 19 miljard dollar waard.
 
20. Tot op de dag van vandaag is de betekenis van ‘poken’ niet duidelijk.

Welke Facebook-feiten ken jij nog meer?