Van Tinder tot bakpapier: dit is wat we in 2014 het meest googelden

Media door Sabine

Het afgelopen jaar hebben we weer fanatiek geïnternet en gebruikten we de populaire zoekmachine Google voor onze speurtocht naar antwoorden. Waar we voornamelijk nieuwsgierig naar waren? Nou euhm… hoe bakpapier werkt bijvoorbeeld.  
 
Google, het maakt het leven zoveel mooier en makkelijker en we zouden oprecht niet weten wat we zonder zouden moeten. Zie je het al voor je dat je de encyclopedie dan weer van de bovenste plak van je boekenkast moet grissen? Of dat je naar de dichtstbijzijnde kiosk moet hollen om de uitslag van The Voice te achterhalen? We krijgen al een burn-out als we eraan denken. Google is onze rots in de branding en dit jaar gebruikten we de zoekmachine weer in overvloed! 
 

Snelst stijgende en populairste zoekopdrachten
Weet je nog dat iedereen opeens in het oranje gehuld over straat ging in juni en dingen blèrden als Vivaaaa Holandiaaa? Jep, het WK was gaande. WK 2014 staat dan ook met stip op nummer één als het gaat om de snelst stijgende zoekopdracht. Op nummer 2 staat Utopia (nee, niet de ideale wereld, maar dat ene programma van John de Mol) en op nummer drie stond de iPhone 6.  
 

 
De populairste zoekopdracht of all times (oké, in ieder geval van 2014 dan) was Facebook, gevolgd door YouTube en op nummer drie stond Google. Jep, mensen googelden Google massaal! Dus… Verder waren Hotmail, Telegraaf en Buienradar ook erg populair, want in ons kikkerlandje is het natuurlijk handig om te weten wanneer het met bakken uit de lucht komt vallen. 
 
En blijkbaar waren we allemaal ook erg geïnteresseerd in de seksavontuurtjes van Dave Roelvink, de zoon van Dries Roelvink. Hij stond op nummer 3 van de snelst stijgende BN’ers. Maar Ilse de Lange en Sven Kramer wisten toch nog een plekje boven hem te bemachtigen, meldt Metro


 
Hoe werkt- en wat is-vragen 
Ook dit jaar waren we allemaal wel weer erg nieuwsgierig naar wat het een en ander was. De populairste wat is-vraag van 2014 was wat is Ebola?. En de snelst stijgende hoe werkt-vraag was hoe werkt Tinder? Op nummer drie van de hoe werkt-vragen stond hoe werkt TOTY, iets met een voetbalspel ofzo (mannen?!). Ook was menig Nederlander nieuwsgierig naar hoe bakpapier werkt. Dat weten wij dan weer wel. 
 
Wat heb jij dit jaar massaal gegoogeld?