Dream, believe? achieve?

Media door Jerney
Ik werk 40 uur per week. Thuis staat het hondje al klaar om uitgelaten te worden. Vriendlief wil soms ook wat meer doen dan samen slapen. En ik ga graag borrelen met vrienden. Je snapt: dit is hét moment voor een extra bezigheid.
 
En toch was dat dus precies wat ik wilde doen. Een nieuwe blog opstarten, gericht op iets wat me al jaren interesseerde. Dus ik begon wat schetsen te maken, bedacht plannen. En liet ze vervolgens weer links liggen. Want bleh: geen zin, geen inspiratie en nog heel veel andere énorm geldige redenen. Een paar maanden later begon ik weer met frisse moed vanaf het nulpunt en... dat is inmiddels weer zo’n jaar geleden. Iets nieuws willen doen kost tijd.

Excuses

En zoals iedereen op deze planeet heb ik een chronisch gebrek aan tijd. Bovendien was en is er altijd dat irritante stemmetje in m'n hoofd. "Jern, er zijn inmiddels al meiden mee begonnen. Niet origineel. Waarom zouden mensen jouw blog lezen? Bladiebladieblabla." 

 
Pessimisme. Don't you just hate it?
 

Blog
Ondanks dat lag een paar weken geleden weer het kladblok op tafel. Na dagenlang zoeken en een paar keer (lees: iedere 5 minuten) heel hardgrondig vloeken was er een opzet voor de blog. Maar ja… dan nog content hè? Dus daar zat ik, tijdens m'n reis door Oost-Europa, met de tablet voor m'n neus en lijsten aan inspiratie naast me. Het kostte gelukkig geen enkele moeite meer om te starten, zelfs niet in het Engels. Dat krijg je als je een jaar lang op een idee broedt. 
 
En alhoewel ik weet dat er negatieve reacties komen, dat sommige mensen ‘stom’ zeggen en ik zeker niet beweer het ei van Columbus te hebben uitgevonden, wil ik toch als eerst met jullie hetgeen delen dat me al meer dan een jaar bezighoudt. Een blog dus. Over health. Want ja: da’s 'hip'. Maar ook omdat ik het onwijs boeiend vind, ik absoluut niet geloof in een leven zonder suiker en chocola, omdat ik totaal geen ambitie heb om elke dag m'n gespierde buik op Instagram te showen, maar wel heel graag in Jip-en-Janneketaal (en een klein vleugje sarcasme..) over het onderwerp schrijf.
 
Aangezien ik inmiddels alweer zo’n 2,5 jaar voor Ze.nl schrijf, leek het me wel zo cool om het dan ook met jullie te delen. Megabenieuwd wat jullie vinden. I'm just starting en jullie feedback en input is meer dan welkom! Maar, ik ben best een beetje nerveus en shitfaced, dus please: be gentle. 
 

Laatste zetje
En hopelijk, hopelijk geef ik sommigen van jullie hiermee het laatste zetje om te doen waar jij al die tijd al over droomt. Geen excuses meer over geen tijd, geen zin etc. Want dromen is hartstikke leuk hoor. Maar ze ook een keer uitwerken is nog héél véél cooler.
 

Lees ook de vorige columns van Jerney!
 


Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."