Vergeet de foute kersttrui, baardkerstballen zijn het helemaal!

Gezicht door Sabine
 
Je hebt vast weleens een collega of een vriendin voorbij zien dartelen met kerstballen in haar oren. Logisch dus dat mannen niet kunnen achterblijven. Speciaal daarom: baardkerstballen! Inderdaad, kerstballen voor in zijn baard.
 
Vroeger was het alleen je vader die zijn gezichtshaar liet staan, maar anno 2014 zie je mannen met baarden als harige paddenstoelen uit de grond schieten. De baarden van de zogenoemde hipsters gaan vaak gepaard met een kek knotje boven op ‘t hoofd. Dus met de kerst voor de deur, is het alleen maar logisch dat er voor deze trendsetters een euh... seizoensgebonden accessoire komt: baardkerstballen! 

 
Beard Baubles
Een reclamebureau uit Londen komt deze Kerst met een leuke accessoire voor het gezichtsdons van je vriend (of je broer of een open-minded vader). Inderdaad: kerstballetjes. Vooral bij de hipsters scoren de baardkerstballen van de site Beard Baubles goed. Want ja, voor hipsters is alles natuurlijk te mainstream, dus ook een kerstboom. 
 
Hoewel het bedrijf in eerste instantie alleen dacht mannen in the UK te kunnen bereiken met het kerstsieraad, is het ook razendpopulair in andere werelddelen. De site krijgt zelfs bestellingen uit Australië en de Verenigde Staten, meldt DailyMail. Zo, die maken behoorlijk winst! Of toch niet? Op de site laat het bureau weten dat alle opbrengsten van de gezichtsaccessoires naar Beard Season gaan. Een site die mannen vraagt om hun baard te laten groeien deze winter en om ambassadeur te worden van Beard Season om zo het gevecht tegen melanomen aan te gaan. Dat vinden wij dus een mooi kerstgebaar(d).


 
Als kerstcadeau
Wil jij graag een pakje Beard Baubles cadeau geven aan je man? Helaas, de Baubles gaan als warme broodjes over de toonbank en zijn helemaal uitverkocht. Het bedrijf zegt dat ze hoopt de kerstballen snel weer op voorraad te hebben, maar wanneer dit is, is nog niet duidelijk. Maar helaas gaan ze dan waarschijnlijk alsnog aan je neus voorbij, want Beard Baubles levert momenteel alleen nog maar aan het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en Duitsland. Bummer… 
 
Wat vind jij van de Beard Baubles? Zou jij ze aan je vriend cadeau geven of sla je deze trend liever over? 
Beeld: Beard Baubles