Wat zijn ex over hem zegt en wat het betekent

Relaties door Sabine
Als je een knapperd tegen het lijf loopt, hij een schatje blijkt te zijn én een flinke doses humor heeft, kun je je geluk niet op. Maar je zult waarschijnlijk niet zijn eerste vriendin zijn. Dus… wat zegt zijn ex eigenlijk over hem?
 
Hoe een stel uit elkaar is gegaan, bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte hoe zijn ex over hem denkt. Zijn ze goed uit elkaar gegaan? Dan zal ze waarschijnlijk nog wel wat aardigs over hem te zeggen hebben. Zijn ze akelig uit elkaar gegaan? Dan is de kans groot dat ze niet erg leuke dingen over hem te zeggen heeft. Bepaalde dingen kun je op verschillende manieren interpreteren, wij ontrafelen haar uitspraken. 
 
“Hij is echt een moederskindje.” 
Wat de boze ex bedoelt: Hij luistert alleen maar naar moeder en als zijn vriendin kun je het nooit beter doen dan zijn moeder. Als zijn moeder zegt dat blauw hem niet staat en jij vindt juist van wel, zal hij nooit naar jou luisteren maar altijd naar moeders. Ook is het eten van zijn moeder altijd lekkerder dan dat van jou en als je in een meningsverschil met haar belandt, is zijn moeder altijd ‘onschuldig’.
Wat de lieve ex bedoelt, en het daadwerkelijk betekent: Hij heeft een goede band met zijn moeder en respecteert haar. Hij zal nooit zijn moeder op de tweede plek zetten en door hun goede band, durft hij het haar ook te vertellen als hij het niet met haar eens is. Hij zorgt goed voor zijn moeder en helpt haar nog voordat ze erom kan vragen. Wat een lieverdje! 

 
“Hij is de grootste klootzak die hier op aarde rondloopt.” 
Wat de boze ex bedoelt: Ai, het zou goed kunnen dat deze relatie heel vervelend is geëindigd voor haar. Deze ex koestert een flinke wrok naar hem toe. Het kan dat ze hem onterecht een klootzak vindt en dat ze zich nog steeds niet neergelegd heeft bij het feit dat de relatie over is. Óf ze vindt hem terecht een klootzak, en dan is het belangrijk om erachter te komen waarom dit is.
Wat de lieve ex bedoelt, en het daadwerkelijk betekent: Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij – helaas – echt een klootzak is en deze ex terecht boos is. Ging hij bijvoorbeeld vreemd? Of behandelde hij haar op een verkeerde manier? Wees in ieder geval op je hoede wanneer je deze bewering uit de mond van een lieve ex (lees: nuchtere, normale dame) hoort komen. Dan is er sowieso trouble in paradise... 

“Hij besteedt alleen maar aandacht aan zijn vrienden.” 
Wat de boze ex bedoelt: Als je verwacht dat hij op een zaterdagavond met jou op de bank gaat zitten, heb je het mis. Zeker in het weekend is het zijn vrienden voor en na. Als hij nog een keertje tijd over heeft, wil hij dat misschien wel met jou spenderen. Maar hij kiest zijn vrienden gewoon boven jou! Hij gaat veel liever een avondje zuipen met zijn kameraden dan naar de film met jou. Aldus, de wellicht extreem bezitterige ex... Niks van aantrekken dus.
Wat de lieve ex bedoelt, en het daadwerkelijk betekent: Hij weet niet zo goed de balans te vinden tussen vrienden en zijn vriendin. Dit kan soms lastig zijn voor jou als vriendin. Maak daarom afspraken met elkaar en laat hem inzien dat tijd voor elkaar net zo belangrijk is als tijd met vrienden en vriendinnen.

 
“Hij is slecht in bed” 
De boze ex: Als mannen ergens onzeker over kunnen zijn, is dat hun prestaties in bed. En dat weet deze ex maar al te goed. Waarschijnlijk zit ze nog met een gebroken hart en om hem daar iets van te laten voelen, probeert ze hem de grond in de stampen door dit soort dingen rond te bazuinen. Waarschijnlijk één grote leugen.
Wat de lieve ex bedoelt, en het daadwerkelijk betekent: Dit zul je nooit uit de mond van de lieve ex horen komen. Desalniettemin heeft ze geen reden om hem af te kraken aangezien ze oké is met de breuk. Dus áls ze dit zegt, zou hier best een kern van waarheid in kunnen zitten... 
 
“Hij wil alleen maar lol maken.” 
De boze ex: Hij is net een volwassen kleuter en neemt nooit wat serieus. Als er een keer iets ernstigs aan de hand is, is hij nergens te bekennen of maakt hij er een grapje van. Zijn EQ ligt ver onder het gemiddelde en hij is het type dat altijd een jongetje zal blijven en nooit een man zal worden. Aldus, de boze ex. Waarschijnlijk was zij gewoon iets te volwassen voor hem, maar zegt dit niks over jullie toekomst. 
Wat de lieve ex bedoelt, en het daadwerkelijk betekent: Hij geniet van elk moment en vindt het leven veel te kort om stil te blijven staan bij het verleden. Hij maakt liever lol dan dat hij zich zorgen maakt over dingen die hij over een jaar is vergeten. Het is niet zo dat hij daarom helemaal geen inlevingsvermogen heeft en als jij niet lekker in je vel zit, zal hij dat ook doorhebben en er met je over kunnen en willen praten. Je moet 'm alleen af en toe een beetje bijsturen zullen we maar zeggen.

Wat zegt de ex van jouw vriend allemaal over hem? En geloof jij het?