Seks & relaties / Relaties
Relaties

Relatietips gaan viraal: 'Zo vernietig je hem én je huwelijk'


Sodeknetter. Dachten wij viral te gaan met een stukkie over Facebook-statussen, komt er een Amerikaanse chick met wat relcontent over hoe je je huwelijk verpest. Haar artikel is ruim 70.000 keer gedeeld en 7,5 miljoen keer gelezen.
 
5 manieren waarop je ongemerkt je man en je huwelijk ruïneert, heet het stuk van de Amerikaanse Katelyn Carmen. Zij is contentmanager van de website Familyshare.com, waar je allemaal familie- en gezinsgerelateerde info en tips vindt. Suf? Katelyns artikel gaat met ruim 70.000 shares en 7,5 miljoen views viraal, dus nee. Het stuk maakt ook heel wat reacties los bij mensen: veel lezers vinden Katy's advies ronduit belachelijk.
 
 
Verantwoordelijkheidsgevoel
Toen Katelyn trouwde, voelde ze volgens HLN.be een behoorlijke last op haar schouders terechtkomen. Niet alleen was ze nu verantwoordelijk voor haar eigen geluk, ze moest ook zorgen dat haar man niet met gierende banden bij haar weg zou gaan. En als dat je lukt, waarom dan niet je bevindingen delen, moet ze gedacht hebben. Dus kwam ze op de proppen met rela-advies. En hoe.
 
De vijf don’ts voor je huwelijk
In het artikel van miss Carmen vinden we vijf tips om zowel het geluk van je man als je huwelijk optimaal te houden. Natuurlijk sommen we ze graag even voor je op. In onze eigen woorden, dat wel, maar het idee blijft hetzelfde. Als je je wederhelft en je huwelijk niet wilt laten instorten, voorkom dan dat je de volgende dingen doet.
 
1. Over geld zeuren
Je kunt zeggen dat het dragen van een kerstsnuggie onaantrekkelijk is, maar er zijn dingen waar hij nog witter van wegtrekt. En dat is: zeuren dat je geld tekort komt. Het schijnt voor hem heel erg te zijn als je steeds zegt dat je niet genoeg euro’s hebt. “Dat is echt een waardeloze manier om ‘dank je wel’ te zeggen voor het harde werk wat je man verricht”, aldus Katelyn. Zorg dus dat je een goed inzicht in je financiën hebt en hou je aan je budget. 
 
2. Zeuren
Ontdek je weer eens twee matten in je nek? Gedraagt je collega zich voor de zoveelste keer als een valse slang? Jammer voor je. Maar val je kerel er niet mee lastig. Katelyn: “Het maakt hem ongelukkig als jij ongelukkig bent.” Dus? Klep dicht. Al mag je, vooruit, best wel een keer een slechte dag hebben. 
 

 
3. Alles en iedereen op de eerste plek zetten, behalve hem
Als je niet wilt dat hij na drie maanden huwelijk een pakkie peuken gaat halen en nooit meer terugkomt, moet je prioriteiten stellen. “Je moeder, je kinderen, je beste vriendin, je eigen talenten: zet ze niet op nummer 1. Zet je mán op de eerste plek.”
 
4. Seks en intimiteit weigeren
Newsflash: als je geen seks met hem hebt, wordt hij ongelukkig. Seks en intimiteit brengen je volgens Kat namelijk dichter bij hem. En ook bij God, trouwens.
 
5. Niet zeggen wat er echt aan de hand is
Mannen haten hints. En als vrouwen erg goed zijn in iets, is het: het geven van hints. Moeten we mee kappen, volgens Katelyn: “Als er iets is en hij vraagt wat, zeg dan niet: ‘niets’, om vervolgens te verwachten dat hij je gedachten kan lezen.” 
 
Katelyns tips: wat vind jij?