Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De 10 meest ontroerende Helping the Homeless-video?s


Heel eerlijk: als jij een zwerver langs de kant van de weg ziet, wat doe je dan? Grote kans dat je ‘m straal voorbijloopt. Deze Robin Hoods besloten een keer wél iets te doen en dat zorgt voor tranentrekkende momentjes.
 
Een goede daad zit ‘m al in de kleinste dingen. Wat voor jou wisselgeld is, is een dag eten voor de dakloze naast de supermarkt. Het karmalevel van de volgende YouTube-helden moet wel met 9000 punten zijn gestegen, want de reactie van zwervers wanneer ze ongevraagd iets krijgen? Onbetaalbaar én gegarandeerd huilen.
 
De 100 dollar-man
Wat zou een dakloze doen als je 'm 100 dollar cash geeft? Waarschijnlijk drugs of alcohol scoren, is wat de gemiddelde persoon denkt. Dat dachten deze YouTube-filmmakers ook, dus ze besluiten de zwerver uit bovenstaande filmpje te volgen. Maar dan verrast de dakloze hen allebei met iets prachtigs...
 
Geld moet rollen
 Geld moet rollen, zeker als je er genoeg van hebt. Hoe je een paar zwervers nog blijer dan een kind in de snoepwinkel krijgt? Met een paar simpele muntjes.

Dak boven je hoofd
 Het lijkt zo gewoon, een dak boven je hoofd, totdat je het ineens verliest. Het overkwam Eric, inmiddels één van 'beroemdste' daklozen ter wereld. YouTube-prankster Rahat koos Eric uit en gaf hem een compleet nieuwe start. 

Puberteit gone right
Tuurlijk, die irritante koters die op straat in jouw portiek hangen, kun je wel schieten. Soms schuilt er echter nog weleens wat goeds in die tieners. Neem nou het voorbeeld van deze twee jonge heren.
 
Muziek maakt gelukkig
Geld, eten of een compleet huis: soms is er maar heel weinig voor nodig om een glimlach op het gezicht van een zwerver te toveren. Deze drie Duitse studenten maakten heel simpel wat muziek om geld op te halen voor de arme man. 

Een lot uit de loterij
Huh, zie je het nou goed? Jazeker, het is inderdaad dezelfde Eric als daarnet. Rahat besloot hem een paar maanden ervoor, toen ze elkaar nog niet kenden, te verrassen met een 'winnend lot'. Eigenlijk was het een waardeloos lot, maar Rahat had van tevoren de shopeigenaar al 1000 dollar gegeven, wat hij aan Eric zogenaamd kon uitbetalen. Wauw, echt... wauw.

Enne, met Eric gaat het trouwens goed! Hij leeft een gelukkig leven en besloot onlangs zelf ook een zwerver te verrassen met zijn eigen verdiende 1000 dollar. Een huilmomentje, absoluut. Bekijk 'm hier.


Worstelen voor geld
 Daklozen laten armworstelen voor geld. Klinkt als een grap, maar wat er in dit filmpje gebeurt, zal je altijd bijblijven. Feed the needy, not the greedy.

Extreme Homeless Guy Make-Over
 Een zwerver een make-over geven doe je niet zomaar. Nee, dat moet je goed doen. Eten, kleding en twee nachten in een hotelkamer: that's how you do it!

Anoniempjes
Een groep protestanten, genaamd Anonymous, loopt door een winkelstraat ergens in Engeland als ze een bedelende zwerver aantreffen. Laat dat nou eens precies het onderwerp zijn waar ze onder andere om protesteren. De zwerver beleeft in ieder geval de mooiste dag van zijn leven.

All I want for Christmas
Kerst is een tijd van lekker eten, drinken en cadeautjes. Wat zwervers het liefste willen? Vrede op aarde en dat iedereen gelukkig is. Oké, maar wat willen ze nou écht, helemaal voor zichzelf, als ze mochten kiezen? Deze good guy gaf het ze. 

Kreeg jij, net zoals wij, ook al bij filmpje nummer één een brok in je keel?