De grootste hits van? Michael Jackson

Media door Madelon
The King of Pop is alweer meer dan drie jaar dood, maar zéker nog lang niet vergeten! Niet alleen vanwege alle rechtszaken rondom de familie Jackson, natuurlijk ook vanwege zijn geweldige hits. Want dat zijn er een heleboel!

Ben

In 1972 was Ben de allereerste nummer 1-hit die Michael scoorde. En dat op veertienjarige leeftijd? Het beloofde veel goeds voor de toekomst.

Don't Stop 'Til You Get Enough

De tweede grote hit voor Michael kwam pas zeven jaar later. Met Don't Stop 'Til You Get Enough bereikte hij in Amerika wederom de eerste positie in de hitlijsten.

Billie Jean

Billie Jean wordt gezien als het begin van het échte, grote succes van Michael. In 1983 kwam het nummer niet verder dan de tweede plek in de Nederlandse hitlijsten, maar na zijn dood in 2009 bereikte de single dan tóch de eerste plek in de Mega Top 50.

Beat It

Beat It, uit 1983, bracht Michael maar liefst twee Grammy Awards op. Grappig detail: de bendeleden die je in de clip ziet waren échte bendeleden. Tijdens de opnames braken er dan ook zo nu en dan gevechten uit?

Thriller

Tegenwoordig zou je van een clip als deze niet zo snel meer opkijken, maar in 1983 was de videoclip van Thriller toch een heel bijzondere! De maar liefst dertien minuten durende film was, zo mogelijk, nog bekender dan het lied zelf.

Bad

Bad, afkomstig van het gelijknamige album uit 1987, was door Michael oorspronkelijk bedoeld als een duet met Prince. Hij kon echter niet echt lachen om het zinnetje 'Your butt is mine' en wilde niet meewerken?

Smooth Criminal

"Annie are you okay, are you okay, are you okay Annie?" Wie kan 'm niet meezingen? Mede dankzij Alien Ant Farm, die dit nummer in 2001 coverde, is Smooth Criminal ook één van Michaels grootste hits. In Nederland was Smooth Criminal de laatste nummer één hit die Michael wist te behalen. De clip, met Michaels geweldige dansmoves, is nog steeds leuk om naar te kijken!

Black or White

Ook de clip van Black or White is weer bijna een film te noemen, zeker omdat Macaulay Culkin (die we allemaal kennen uit Home Alone) er ook een rol in speelt. Black or White was overigens Michaels single die wereldwijd het best presteerde: in tien verschillende landen bereikte het de eerste plek in de hitlijsten.

You Are Not Alone

Na Black or White was You Are Not Alone de single die het wereldwijd het best deed. Het nummer is geschreven door R. Kelly, maar prachtig vertolkt door The King of Pop.

You Rock My World

De clip van You Rock My World is er, met dertien minuten, ook weer één om over naar huis te schrijven. Het is de meest recente grote hit van Michael, het nummer stamt namelijk uit 2001. Na dit nummer heeft Michael geen noemenswaardige, grote hits meer gehad.

Welk nummer van Michael Jackson is jouw all time-favorite?