Hoe is het nu met: de vergeten zangeressen

Media door Suus
Ooit waren ze daar ineens: zangeressen als Dido, Laura Pausini en Jewel. Ze  raakten harten met hun prachtige stemmen. Totdat? Tja, wat gebeurde er eigenlijk? Wij zochten voor je op hoe het nu gaat met? de vergeten zangeressen.

 

Jewel
De Amerikaanse zangeres werd in 1994 ontdekt in een bar waar ze regelmatig optrad, wat haar een eerste platencontract opleverde. Ze brak door in de VS met het liedje Who Will Save Your Soul.  De muziek werd er met de paplepel ingegoten. Toen Jewel jong was trad ze met haar vader op in barretjes om geld te verdienen en ze staat er om bekend jarenlang in haar busje te hebben gewoond waarbij ze door het westen van de VS optrad als straatartieste.  

Wij kennen haar voornamelijk door haar wereldwijde hit Foolish Games uit 1997. Hierna had ze een paar kleine hits, zoals het dromerige Standing Still. In 2004 gooide Jewel het over een andere boeg en werkte samen met de producer van Shakira voor het album 0304. Hiermee kwam ze toch weer terecht in de Nederlandse Top 40 met het liedje Intuition.

Nadien bracht Jewel nog twee albums uit in haar ?oude? stijl en in 2009 maakte ze een cd  in eigen beheer. Rond die tijd trouwde ze ook met haar grote liefde en kreeg in 2011 haar eerste kindje. Jewel zit niet stil, ze schrijft gedichten, presenteert een tv-show en maakt nog steeds nieuwe liedjes. Een grote hit in Nederland is er alleen niet geweest.


Dido

De Britse zangeres Dido (wat ze zelf uitspreekt als Daaide) werd in één klap beroemd toen haar liedje Thank You in 2000 werd gesampled door Eminem in zijn mega-hit Stan. Ze was al vanaf jongs af aan met muziek bezig. Net als haar broer, die dj en producer is van de formatie Faithless. Dido komt ook op het eerste album uit 1995 van Faithless voor.

Het nummer Here With Me van haar album No Angel werd gebruikt in de populaire alienserie Roswell. Dido?s tweede album werd nog beter ontvangen. Hier stonden hits op als White Flag, Sand In My Shoes en Life For Rent.

Na dit album is het een tijdje stil geweest rond de zangeres. In 2008 bracht ze een album uit, ook maakte ze in 2010 een liedje voor de soundtrack van de film 127 Hours. Inmiddels is Dido moeder van een kind (iets wat ze een tijd lang geheim wist te houden voor de roddelpers) en is getrouwd.   Laura Pausini

Al vanaf de basisschool wist Laura Pausini dat ze zangeres wilde worden en maakte in 1987 op de kunstacademie zelf een album genaamd I Sogni di Laura (wat ?de dromen van Laura? betekent). Toen zij meedeed aan een Italiaanse zangwedstrijd won zij deze met haar latere hit La Solitudine. Begin jaren ?90 was Laura Pausini, toen 18 jaar, enorm populair in Nederland door deze hit, die werd opgevolgd door het nummer Strani Amori.

Nadat ze erachter kwam dat haar manager te veel geld in eigen zak stak en haar belemmerde in haar ontwikkeling als songwriter besloot ze in 1996 met een schone lei te beginnen. Ze vloog over naar Los Angeles, schreef een deel van haar eigen nummers, bracht haar cd in het Spaans en Italiaans uit en maakte een wereldtournee in 1998. Ook maakte ze de soundtrack voor de film Message in a Bottle met Kevin Costner.

In 2002 probeerde ze het voor het eerst officieel in het Engels, in een poging om Noord-Amerika te veroveren. Door deze zet kwam haar album ook in Japan uit. Haar fans horen haar toch het liefst in het Italiaans of Spaans. Laura heeft inmiddels elf (!) albums op haar naam staan. In Nederland bleef het succes uit, dus een optreden kun je hier niet van haar verwachten. Echter maakt Laura nog steeds muziek. Ondanks haar in 2010 aangekondigde rustpauze van minimaal twee jaar is de zangeres inmiddels weer op wereldtournee.


Welke zangeres zou jij weleens terug willen zien op het podium?

Lees ook de vorige edities van Hoe is het nu met!
Bron: Wikipedia