Seks & relaties / Relaties
Relaties

Nikki: ?Ik had drie relaties tegelijkertijd?

Reageer 0
De meeste vrouwen hebben hun handen vol aan één man. Dan heb je nog de enkeling die zo nu en dan de lakens deelt met een minnaar. Nikki hield er een jaar lang drie liefdes op na, zonder dat zij van elkaars bestaan af wisten.
 
Wanneer je Nikki (26) ontmoet, zou je haar omschrijven als een bescheiden en verlegen vrouw. Niets aan haar zou je doen vermoeden dat ze ooit het middelpunt was van een mannendriehoek. “Als iemand me jaren geleden had verteld dat dit zou gebeuren, was ik waarschijnlijk in lachen uitgebarsten. Ik? Ik kan niet eens flirten. Wanneer een man zijn ogen op mij richt, kijk ik automatisch ongemakkelijk de andere kant op. Mensen verwachten het niet van mij. Toch is het echt zo en daar schaam ik me diep voor.”
 
Het begon zo onschuldig
Nikki belandde niet van de een op de andere dag in deze situatie. “Ik leerde Michel kennen via LinkedIn. Na het uitwisselen van wat beleefdheden, werd het eigenlijk wel heel gezellig. We hadden een klik, het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Twee weken later hadden we onze eerste date, een maand later waren we officieel een koppel. Ik keek tegen hem op, zijn ambitie intrigeerde me. Het enige probleem was dat we ver van elkaar vandaan woonden en hij veel in het buitenland zat voor zijn werk. Maar wij gingen dat wel redden, dachten we. Al snel bleek dat niet te werken, dus besloten we de relatie op een laag pitje te zetten. Als we echt bij elkaar hoorden, kwam het vast uiteindelijk wel goed.”
 
 
Nikki woont in een klein dorp waar je altijd wel een bekende tegenkomt. Dus ook haar jeugdliefde. “Tim was mijn eerste vriendje. Jarenlang was het voor mij een vanzelfsprekendheid dat we samen in een verzorgingstehuis zouden belanden. Tim was alleen erg jaloers en had constant de behoefte om mij te controleren. Op een gegeven moment was de maat vol – ik beëindigde met pijn in mijn hart de relatie. Maar toen ik hem een hele tijd later tegen het lijf liep, voelde het alsof de wereld even stilstond. Jaloers gedrag of niet – hij is mijn achilleshiel. En dat wist hij maar al te goed. Vier chardonnay later lag ik naast hem in zijn bed. Hij zei me er alles aan te zullen doen om mij terug te winnen omdat hij nu zijn fouten inzag. Vervolgens stapte hij uit bed, schoof een lade open en pakte er een ring uit. Voor ik het wist zat hij op één knie. Verbouwereerd zei ik nee, wat niet gaf volgens hem. Ooit zou ik ja zeggen, daar zou hij voor zorgen.”
 
Verwarring
Compleet gedesoriënteerd fietste Nikki vervolgens naar huis. “Mijn gedachten schoten alle kanten uit. Naar mijn gevoel viel niet te luisteren, ik leek van de ene emotie in de andere te vliegen. Die dagen daarna klopte ik radeloos bij vriendinnen aan, telkens buitengaand met het advies dat ik tijd nodig had om alles op een rijtje te zetten. Ik zou Michel niet over Tim vertellen, daar was die band te wankel voor. Tim hoefde al helemaal niet van het bestaan van Michel af te weten, zijn jaloezie leidde al eerder tot gevaarlijke situaties. Ik vertelde beide mannen tijd voor mezelf nodig te hebben om erachter te komen wat ik wilde.”
 
In plaats van hiernaar te luisteren, deden zowel Michel als Tim alleen maar meer hun best om Nikki voor zich te winnen. “Ik heb vaak gezegd dat ze het niet mochten zien als relatie, maar dat leek niet tot hen door te dringen. Ze beschouwden het beiden wel zo, en ik kon hen dat niet kwalijk nemen aangezien ik niet de volledige waarheid had verteld.” De verlossing leek te komen in de vorm van Jeroen. “Ik leerde hem kennen in de kroeg, toen hij zichzelf zenuwachtig aan mij voorstelde. Het was zo aandoenlijk, ik voelde me gevleid. Hij had een bekende van mij gevraagd of ik vrijgezel was, wat hij in zijn onwetendheid bevestigde. Aangezien Jeroen toen nog een wildvreemde voor mij was, vertelde ik hem niet over mijn ingewikkelde situatie. Toen hij me vroeg om een keer samen koffie te drinken, stemde ik toe. Wie weet was Jeroen gewoon het antwoord op alles.”
 

 
Wespennest
Jeroen liep echter veel te hard van stapel. “Hij heeft die avond zijn moeder nog een berichtje gestuurd, waarin hij vertelde dat hij de moeder van zijn kinderen had ontmoet. Ik heb hem afgeremd, ondanks mijn beginnende gevoelens voor hem. Ons contact bestond vooral uit berichtjes sturen en elkaar sporadisch zien. Dat had hij wel voor mij over, zolang ik hem maar een kans gaf. Dus deed ik dat, dat verdiende hij.”
 
Zo belandde Nikki tussen drie mannen die zich ieder van hun beste kant lieten zien. “Ik had vanaf begin af aan eerlijk moeten zijn. Toen ik me dat realiseerde, leek het al te laat. Ik wilde niemand kwetsen, dus vond ik van mezelf dat ik zo snel mogelijk een eind moest maken aan die situatie. Wat niet makkelijk is wanneer drie mannen je hart proberen te veroveren. Hoe meer ze hun best deden, des te ingewikkelder het werd.”
 
Jongleren
Nikki probeerde afstand te houden, wat niet altijd even goed lukte. “Ze stuurden me berichtjes en wilden afspreken. Soms vroegen ze alle drie tegelijkertijd om aandacht, waardoor ik als een jongleur drie gesprekken tegelijkertijd voerde. Ik was constant bang dat ik een fout zou maken, dat is me gelukkig nooit overkomen. Afspreken deed ik meestal bij hen thuis of buiten het dorp. Ik was constant zenuwachtig, op het panische af. Wanneer ze vroegen wat er scheelde, begon ik over andere zaken waar ik me zorgen om maakte. Ik blijf het vreemd vinden, maar ze hebben mij nooit gevraagd of er een ander was.” 
 
 
Therapie
De druk en spanning werd Nikki echter op een gegeven moment  te veel. “Mijn gevoelens leken om de tien minuten te veranderen. Daarnaast walgde ik iedere dag meer van mezelf. Ik was uitgeput, maar bleef overtuigd dat de enige die beter zou worden van de waarheid, ikzelf was. Ik wilde mijn geweten niet schoonvegen ten koste van hun gevoelens. Mijn oma stuurde me naar therapie, uit angst dat ik echt door zou draaien. Dat is maar goed ook, ik weet niet of ik anders heelhuids uit deze situatie zou komen. Met behulp van de psycholoog ontdekte ik dat alle mannen een deel van mijn behoeften vervulden. Samen waren ze de perfecte man. Hij dacht ook dat het feit dat ik mijn vader nooit gekend heb onbewust een rol heeft gespeeld in deze situatie. Ik heb altijd alleen het goede willen zien in Michel, Tim en Jeroen, waardoor ik niet zag dat ze ook allerlei belangrijke dingen tekort kwamen. Wie was ik om slecht over hen te denken, terwijl ik zelf zo’n monster was? Ik heb de relaties allemaal beëindigd na een jaar, waarbij ik aangaf dat zij het probleem niet waren, maar ikzelf.” 
 
Michel, Tim en Jeroen weten tot op de dag van vandaag niet wat er werkelijk aan de hand was. “Daar schieten ze nu niets meer mee op. Ik wil niet dat ze denken dat alles één grote leugen was, want ik hield oprecht van alle drie de mannen. Klinkt misschien bizar, maar dat is echt zo. Maar hoe moeilijk het ook is: houden van is ook loslaten.” 

Lees ook onze andere real life-verhalen.
 
Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@ze.nl o.v.v. real life verhaal. 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Sinner

  Aan 1 kant snap ik het wel hoor. Maar aan de andere kant ben je toch aan het liegen en bedriegen.

 • Juppe

  Wanneer ik studeerde had ik 4 of 5 relaties tegelijk. Gewoon om me studententijd wat gezellig te maken. Elk stadje een ander schatje niemand die iets weet of vermoed. Als er 1 me niet meer aanstaat zet je hem aan de kant en versier je een ander. Het is een ware organisatie en lekker spannend. Goude tip je telefoon werkt niet of zelden zo houd je alles in de hand. En van je ene schatje je laten afzetten bij je andere schatje... wekt argwaan. Owja nog een tip je kan niet twee feestbeesten tot je schatjes rekenen. Dus een huismus een blijft altijd in zijn stad mus een mus die over de grens gaat en een hotel mus. En de belangrijkste regel niet vergeten ze moeten elkaar nooit maar dan ook nooit ergens van kennen. Weet waar je schatjes zijn loop geen risico. Een boekje schrijven van wat voor werk ze doen, eten lekker vinden en lievelingskleuren en afkomst is ook handig. Veel plezier het is veel al genieten. Veel vriendinnen keken naar me op en vroegen me tips wat te doen in bepaalde prive situaties. Niet iedereen wist het gewoon diegene die het kunne verdragen. Later ben ik gestopt ik heb het zo 6 of 8 jaren volgehouden. De big breakup trouwens toen ik naar het buiteland verhuisde was niet makkelijk en zeker 4 huilen om me maar ik ben gelukkig nu. Ik heb van ze allemaal gehouden maar niet om erom te huilen. Sommige had ik 4 jaren als me schatje het rouleerde maar het.aantal bleef in stand gewoon voor de fun. Ik hoop dat je het nu heter begrijp die reacties zijn wat krom greetttzzz

 • suzan

  Ik sluit me helemaal aan bij Manon

 • Manon

  Ik kan mij voorstellen dat het moeilijk is als je jezelf in zo'n situatie werkt. Het is lastig voor andere mensen om dit te begrijpen, maar ik kan mij goed voorstellen dat je oprecht niemand pijn heb willen doen. Ooit vind je de ware! Daar geloof ik heilig in.

 • Traveljunkie

  Bah, gewoon echt bah!

  Klinkt misschien raar, maar kan mij echt niet voorstellen dat je met 3 jongens tegelijk bezig bent en zogenaamd alle 3 verliefd op bent.

  En dat die mannen niks doorhadden, zegt mijns inzien ook wel iets over het type man waar je mee omgaat.

 • Dishere

  Verschrikkelijk, kan zulke mensen niet begrijpen!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen