Van kopstoten tot bloedende lippen: 6 lezeressen vertellen over hun zoenblunders

Relaties door Sabine
 
Zoenen, het kan zo fijn zijn. Mits het goed gaat uiteraard… Want zo’n tongzoen kan al snel uitlopen op een catastrofe. 6 leZeressen vertellen over hun zoenblunders: “Na onze zoen hing er een enorme slijmsliert aan onze lippen.”
 
Jasmijn (23): “Ik had al een tijdje niet gezoend nadat mijn relatie was verbroken. Tot ik na een tijdje weer op date ging en hij mij wilde zoenen. Ik was alleen niet meer gewend om met andere mannen te zoenen dan met mijn ex. Ik moest er zo aan wennen. Tijdens het zoenen moest ik zo lachen om het idee dat ik weer iemand anders zoende, dat ik het uitproestte. Ik blies hem als het ware op van binnen en toen schoot er snot uit zijn neus. Zo. Gênant.”


 
Féline (25): “Afgelopen zomer had ik op een festival een pilletje geslikt. Normaal ben ik helemaal niet zo, maar ik had een YOLO-momentje. Van dat pilletje kreeg ik alleen heel erg kauwneigingen. Toen ik op het festival een leuke jongen was tegengekomen en we gingen zoenen, had ik helemaal niet door dat ik zijn lip daardoor had opengebeten! Zo’n pilletje, dat doe ik nóóit meer!” 
 
Louise (24): Mijn ex was nogal lang en als we gewoon op de bank zaten of op bed, kon ik hem wel spontaan zoenen, maar als we bijvoorbeeld in de kroeg waren en we stonden allebei, dan lukte dat niet. Ik was simpelweg niet lang genoeg om hem zomaar te kunnen zoenen. Maar die ene keer in de kroeg, kon mij dat niets schelen. Ik wilde hem zoenen en maakte dus een heel vreemd sprongetje om maar hoog genoeg te kunnen komen. Wáárom ik in hemelsnaam op dat idee kwam, weet ik ook niet meer. Het ging in ieder geval helemaal mis. Hij bewoog op dat moment net de verkeerde kant op, waardoor ik hem een kopstoot gaf, en hij zijn tand door zijn lip kreeg…”

Bente (23): “Iedereen uit mijn vriendengroep had al een beugel gehad, maar ik kreeg ‘m pas toen ik al wat ouder was. Ik vond dat onding echt verschrikkelijk, maar volgens de tandarts had ik het echt nodig. Goed, dat moest dan maar. Ik had op dat moment net een paar maanden een vriend. We waren dus gewend om zonder beugel te zoenen. Dus toen we wél met beugel gingen zoenen, ging dat natuurlijk mis. Je zou denken dat het alleen in films gebeurt, maar ons overkwam het echt: zijn lip bleef in mijn beugel haken. Dat was echt heel erg akelig. Niet alleen voor hem, maar ook voor mij. Ik kon mijn geluk echt niet op toen mijn beugel er tien maanden later ein-de-lijk uit mocht." 

 
Iris (26): “Iedereen heeft weleens zo’n tijd gehad dat je veel feest, veel drinkt en met veel mannen zoent. Ook ik heb die tijd gehad. Nadat ik lang in een donker gat had gezeten nadat mijn 3-jarige relatie met mijn ex was verbroken, ging ik helemaal los. Ik had het idee dat ik iets moest inhalen. Die ene avond tijdens het stappen had ik dan ook weer eens een heleboel gedronken, alleen had ik niet zo’n goede bodem gelegd en voelde ik me een beetje misselijk. Maar dat weerhield me natuurlijk niet om een leuke man te scoren. Alleen toen ik een leuk exemplaar had gevonden, zoende hij wel met heel erg veel tong. Hierdoor ging ik kokhalzen. Ik duwde hem snel van me af en kotste op de grond. Net niet op zijn schoenen.” 
 
Karlijn (23): “Ik had al een tijdje een crush op een leuke man en ik kon mijn geluk ook niet op toen hij vroeg of ik zin had om met hem mee te gaan naar de bioscoop. Het was een erg gezellige avond en ik kreeg in de gaten dat hij ook interesse had in mij. Aan het eind van de avond wisselden we een hartstochtelijke zoen uit. Maar dan ook écht hartstochtelijk. Alleen toen ik me van hem losmaakte na de zoen, zat er een enorme slijmsliert tussen ons. Heel erg vies. Gelukkig kon hij er wel om lachen.” 
 
Wat is jouw ergste zoenblunder?