Seks & relaties / Relaties
Relaties

Geheime liefdes: 'Ik had een relatie met mijn rij-instructeur'


Als je aan je rijlessen begint, verwacht je niet dat je rij-instructeur tot over zijn oren verliefd op je wordt en je een relatie met hem krijgt. Het gebeurde Katja. “Tegen mijn moeder zei ik dat ik op zijn kinderen paste.”
 
Katja (21): “Ik was 18 toen ik besloot rijlessen te nemen. Via mijn zusje kreeg ik het nummer van een instructeur, John (41). Zij had hem ingeschakeld voor een extra les, want bij haar wilde het halen van haar rijbewijs maar niet lukken. Toen ik John belde, vertrouwde ik hem meteen. Hij had iets bekends in zijn stem.”
 
Een week na een telefoontje naar John, had Katja haar eerste rijles: “Op het moment dat John de auto uitstapte, zag mijn moeder hem. Voordat ik de deur uitging, zei ze dat ik hem best wel voor een bakje koffie uit mocht nodigen. Mijn moeder is namelijk al heel lang alleenstaand, en daarbij is ze ook heel beschermend. ’s Avonds na mijn rijles nodigde ik hem uit voor een kop koffie, waarop hij mee naar binnen ging. We hebben thuis alles besproken over de kosten van mijn rijlessen en gezellig gekletst. Na een halfuur zei hij dat hij zijn kinderen moest ophalen bij een vriendje. Toen hij wegging, zei mijn moeder dat hij toch wel een leuke vent was. Dat was het eerste teken dat ze gevoelens voor hem ontwikkelde.”
 
 
App’jes
Na weer een week heeft Katja theorie-examen: “John had gevraagd of ik wilde appen of ik geslaagd was. Dat was zo, en de dag daarna had ik ook weer rijles. Ik appte hem, en stuurde hem ook de boodschap dat ik nog wat in de stad moest halen en dat als dat tijdens de rijles was, ik hem op een kop koffie kon trakteren. Dat vond hij goed, en toen ik gekocht had wat ik nodig had, gingen we naar de HEMA voor koffie. Daar begonnen we ook te kletsen en daardoor ik leerde ik hem beter kennen. Dit was zeker zo toen zijn buurman belde om te zeggen dat zijn kinderen niet waren opgehaald door zijn ex. In de auto op weg naar zijn huis legde John mij uit dat zijn ex een drankprobleem had en dat zij op deze dag voor de kinderen zou zorgen. Dezelfde avond schreef hij in een app dat hij het heel gezellig had gehad en dat hij het heel erg vond dat de rijles zo verlopen was, zeker omdat hij erg geïnteresseerd in me was. Toen ik hem diezelfde week vroeg wat hij voor Kerst wilde, kreeg ik als antwoord: “Jou onder mijn kerstboom.” En dat was dat. Tijdens lessen raakten we elkaar steeds meer ‘per ongeluk’ aan. Ik vond het spannend: een oudere man, met zo veel levenservaring, had interesse in mij!
 
Oppas
“John liet uiteindelijk vallen dat hij nog vaker bij me wilde zijn, waarop ik opperde dat ik best ‘oppas’ bij hem kon zijn. Dat zou mijn moeder geruststellen. Eerst ging ik er één keer per week heen, later vaker. Elke keer belandden we in bed, ook als de kinderen er waren, hoewel die regelmatig bij zijn ex sliepen als ik er was. Het kwam ook weleens voor dat ik echt moest oppassen, maar dat duurde nooit langer dan een rijles.”
 
Problemen
Na een tijdje begint het Katja op te vallen dat John altijd alles voor haar betaalt: “Ik wist wel dat hij het druk had met zijn rijlessen, maar vroeg me af hoe hij aan zo veel geld kwam. Op een gegeven moment vertelde hij regelmatig zwart te werken: hij gaf in de avonduren extra les en kreeg daarvoor contant geld.” Er blijkt echter al snel meer aan de hand te zijn: “Op een keer ging ik in het weekend als verrassing bij hem langs. Er stond een grote vent in de keuken die iets leek te bakken; ik zag een weegschaal en iets wat op bloem leek. Zo stom was ik natuurlijk niet: John liet zijn ‘vrienden’ drugs afwegen en verpakken in zijn keuken. Dáár verdiende hij dus al het geld aan. Toen ik vertelde dat dit voor mij een dealbreaker was, zei hij te gaan stoppen. Uiteindelijk kreeg hij ruzie met die ‘vriend’ die in zijn keuken stond. Die vriend stapte naar de politie en heeft daar verteld waar John zijn zwarte geld verborgen hield. Hij werd gepakt, en daar kwam nog bij dat John zijn huis na de scheiding met verlies moest verkopen. Dat legde veel druk op onze relatie. Ook vond ik het rot dat ik hem nooit mee naar huis kon nemen.”
 
 
Op een gegeven moment ontmoet Katja, die bij een tankstation werkt, een collega van een ander station. Katja: “Eigenlijk was ik meteen verkocht. Toen John erachter kwam, ging hij door het lint. Ik werd er bang van. John controleerde ook mijn telefoon. Op een gegeven moment maakte ik het met beiden uit omdat ik voor mijn studie drie maanden naar het buitenland ging. John kon dat moeilijk accepteren: toen ik in het buitenland zat, bleef hij me nog een tijd drie keer per dag bellen.”
 
Nieuwe liefde
Tijdens haar verblijf in het buitenland werkt Katja in een hostel, wat tegelijkertijd een tourbedrijf is. Katja: “Ze hadden voor de tours chauffeurs in dienst. Rick was er een van. Ik woonde in het hostel en was er het enige meisje. Ik ging steeds vaker met Rick om, dan was ik tenminste niet zo eenzaam. Ook was het een goede manier om John op afstand te houden: ik had nu een ander, dan moest hij ook maar door. Ik vertelde Rick alles eerlijk, want de telefoontjes die ik steeds vanuit Nederland kreeg, kon ik niet verklaren.” Al snel verschijnen er echter barsten in de relatie tussen Katja en Rick: “Ook hij werd bezitterig; ik kon bijna niets meer alleen doen. Ik kon niet vriendelijk lachen naar een jongen, of ik was aan het flirten. Toen ik na drie maanden naar huis ging, wist ik dat het voorbij was. Dat was het voor Rick alleen niet. Hij deed precies hetzelfde als wat John had gedaan toen ik naar het buitenland ging: drie keer op een dag bellen. Hij zou namelijk echt zorgen dat het tussen hem en mij zou werken. Daar had ik alleen allang geen zin meer in.”

Witheet
“Eenmaal thuis heb ik het volledig met Rick afgekapt. Ik had kaartjes voor een festival waar ik met John heenging. Rick wist dit ook. Toen ik de dag erna mijn bed uitkwam, zei mijn moeder dat ik op haar laptop een gesprek tussen haar en Rick, die ze op Facebook had, moest lezen. Hij had alles aan mijn moeder verteld: mijn relatie met John, het ‘oppassen’, alles… Mijn moeder was witheet, teleurgesteld, en vooral ontzettend kwaad op John. Later hoorde ik dat mijn moeder hem ook geld had geleend. Hij was echt een vriend van de familie geworden; hij kwam wekelijks, soms dagelijks, over de vloer.
 
 
Geen contact meer
“Inmiddels heeft mijn moeder me alles vergeven; ze weet dat ik in die tijd heel onzeker was en ook makkelijk gemanipuleerd kon worden. John zag dat ook. Mijn zus heeft al zijn spullen verzameld en is nog één keer bij hem langs geweest om spullen af te geven en het geld van mijn moeder terug te eisen. Dit lukte niet. Bang dat mijn moeder naar de politie zou gaan, heeft mijn zus toen haar eigen geld aan mijn moeder gegeven en gezegd dat het van hem kwam. John is verhuisd naar een andere stad en ik ben weer naar het buitenland gegaan, dus ik heb geen contact meer met hem. Af en toe zou ik dit nog wel willen, om hem te vragen hoe hij er nu op terugkijkt. Ik heb heel veel spijt, maar ben wel zekerder van mezelf geworden. Ik val nu niet meer voor praatjes en wat aandacht. Ik ben nu sterk en single, en iemand moet van goeden huize komen om dit te veranderen.”
 
Lees ook de vorige edities van Geheime Liefdes.

Heb jij een relatie (gehad) met bijvoorbeeld je leraar, de vader van je beste vriendin of je neef? Wil jij jouw Geheime Liefde met ons delen? Mail dan naar redactie@ze.nl.