Lifestyle / Wonen
Wonen

Wooninspiratie: de mooiste vloeren

Je loopt er iedere dag overheen: je vloer. Hij is dus vooral functioneel, maar dat wil niet zeggen dat-ie dan ook saai moet zijn. Voor iedereen die zijn ondergrond wil pimpen (of zin heeft om te kwijlen): de mooiste vloeren.

Omdat je er iedere dag, overal in huis, tegenaan kijkt. Omdat je graag een huge eyecatcher wilt. Omdat je nu eens de focus wilt leggen op iets anders dan je bank of eetkamerstoelen. Omdat je dankbaar bent dat hij je iedere dag weer draagt. Er zijn zat redenen om je vloer te laten shinen. Er zijn ook tig manieren waarop je dat kunt doen. Wij laten ze je zien.

Hout, maar dan anders
Hebben veel mensen: een houten vloer. Hebben niet veel mensen: een aparte houten vloer. Hoe je die krijgt? Kies voor hout met een patroon, ga voor wat latten in een bepaalde kleur (of meerdere kleuren) of ga terug naar school met een gymzaalvloer.


Steengoed
Met steen kun je alle kanten op. Hou je van niet-alledaags en chic? Ga dan voor zwart en glimmend materiaal. Een vakantiegevoel in huis halen? Zoek naar soortgelijke keien uit die Griekse ruïne die je afgelopen zomer bezocht. Buiten haal je trouwens ook gemakkelijk binnen door stenen te leggen waar je normaal je achtertuin mee betegelt. Makkelijk zat, toch origineel.
 

Kek kleedje
Zeg je kleden, dan zeg je automatisch comfort. Je kunt er namelijk heerlijk op liggen, zitten en staan. Daarnaast kunnen ze voor weinig je interieur er compleet anders uit laten zien. Met twee kleden over elkaar zorg je voor een speels effect, wat je ook creëert als je verschillende kleden met elkaar mixt. Een warm holletje maak je zo met een schapenkleedje en een eenvoudig tapijt is weer heel geschikt voor een ruimte die je simpel, maar toch comfy wilt maken. 
 
Beton op z'n best
Het is clean en kan zowel een enorm chique als een industriële uitstraling geven: een betonnen vloer. In glans of een mooi marmerpatroon maakt het van je woonkamer een hotellobby. Mat is lekker stoer. En wil je je huis een warmere uitstraling geven, dan kun je er altijd voor kiezen je betonnen trots een kleurtje en/of patroon te geven.
 
It's all in the mix
Kun je maar geen vloer kiezen? Helemaal niet erg: het is heel hip om voor verschillende soorten vloeren te gaan. Wat dacht je van steen en hout, of één materiaal in meerdere kleuren? Ook diverse patronen kunnen het goed doen, zeker in kleinere ruimtes als de hal (hierdoor hou je het drukke effect mooi beperkt).
 
Wat is jouw droomvloer?