'Vrouwen die zich als Miley Cyrus kleden moedigen mannen aan te profiteren'

Mode & trends door Rosanne

Stop die korte rokjes maar weer in de kast, want wie zich op een - hoe gaan we dat netjes zeggen - euh... sletterige manier kleedt, vraagt erom dat mannen gaan profiteren. Ho, rustig, het is niet onze mening, maar van Miss Vintage UK.

 

“Wie zich kleedt als een dame, wordt ook zo behandeld”, zegt de 22-jarige Holly Foster die pas gekroond is als Miss Vintage. Ze beweert in een artikel van DailyMail dat vrouwen van wie de kledingkeuze provocerend is, niet verbaasd moeten zijn als er dingen gebeuren die ze niet willen. Duidelijke taal!

Holly zelf draagt kleren in de stijl van 1950, met lange rokken en bloemenprints. Maar haar verschijning is meer dan alleen een fashion statement. Het is volgens haar de enige manier om echt respect van mensen (lees: mannen) te krijgen.  


Respect  

Haar ideeën heeft ze zelf in de praktijk bevestigd gezien toen ze met vriendinnen ging stappen in een nachtclub. Misschien ken je het gevoel wel: je loopt een club binnen en alle mannen kijken je aan alsof je een stuk vlees bent dat ze willen opeten. Volgens Holly zou dat een stuk minder zijn als onze rokken langer waren en we ons meer zouden bedekken. "Dan zouden we ons veiliger en vertrouwder voelen", legt ze uit.

Celebs zoals Miley Cyrus noemt Holly ‘slechte voorbeelden’. “Jonge meiden denken dat je naakt moet rondparaderen om aandacht van mannen te krijgen, maar dit roept alleen maar ongewenste aandacht op.” Met haar fashion statement wil ze laten zien dat het ook anders kan. “Mannen zeggen juist dat ik aantrekkelijk ben, omdat ik iets aan de verbeelding overlaat”, aldus Holly in het artikel.

Nou dames: brand maar los! Heeft Holly gelijk dat ‘sletterige’ kleding verkeerde reacties uitlokt, of is het boerkapolitiek?