De kuitenparade: welke kuitvorm heb jij?

Lichaam door Marleen_S
Ben jij een wortel of neig je meer naar een maatje zoete aardappel? Nee, dit is niet het recept voor een gezonde vega salade, we hebben het hier over de vorm van – jawel – jouw kuiten. Je hebt ze namelijk in vele soorten en maten.

 
Of eigenlijk groentesoorten, want als het gaat om onze welgevormde kuiten geven we ze graag de naam van onze favo groente. Geen peer, appel of zandloper, maar gewoon pastinaak en pompoen. Lekker eco.
 
Topconditie
Dacht je dat het vanaf de heup allemaal niet zo veel meer uitmaakt hoe je erbij loopt? Uit onderzoek blijkt dat we ons niet alleen zorgen maken om slaphangende borsten en een uitgezakte kont, ook onze kuiten willen we blijkbaar in topconditie houden. Maar liefst 41% van de vrouwen in de vijftig is niet blij met haar benen, aldus DailyMail.
 


Daarnaast kunnen te dikke kuiten daadwerkelijk een probleem vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de horror: loeistrakke winterlaarzen scoren die je amper over je enkels krijgt? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.
 
One size fits all
“De huidige ‘one size fits all’-benadering zorgt ervoor dat vrouwen moeite hebben een goed passend paar schoenen te vinden”, vertelt retailer JD Williams die het onderzoek uitvoerde. “Dat vrouwen meer keuze willen wat betreft de wijdte van laarzen komt door twee dingen. Vrouwen sporten meer, waardoor ze ook gespierdere kuiten krijgen én vrouwen zijn anno 2015 voller, waardoor er ook meer vraag is naar grotere schachtmaten." Het heeft dus niet alleen te maken met ouderdom, brede kuiten zijn een opkomende trend in lichaamsland.
 
De keuze wat betreft kuitsoort is niet bepaald reuze, want net zoals met ons bovenlichaam kunnen we kiezen uit maar vijf categorieën. Komen ze.



V.l.n.r.: 'Pompoen' Beyoncé, 'wortel' Millie, de aubergines van Kim Kardashian, zoete aardappel voor Cheryl Fernandez-Versini en pastinaakkuiten à la Katie Holmes.
 
1. De pompoen

Een voller onderbeen en dus ook dikkere kuit.
Celeb-kuit: Beyoncé
 
2. De wortel
Slank vanaf de knie tot aan de enkel, bijna geen vorm.
Celeb-kuit: Millie Mackintosh

 
3. De aubergine

Welgevormde en gespierde kuit.
Celeb-kuit: Kim Kardashian
 
4. De zoete aardappel
Ook wel in het Engels de ‘cankle’ genoemd, oftewel een calf – kuit – die overloopt in de enkel.
Celeb-kuit: Cheryl Fernandez-Versini
 
5. De pastinaak
Dunne enkels, maar wel met een volle kuit.
Celeb-kuit: Katie Holmes
 
Rest ons de vraag: welke kuit heb jij?