Trend: Alles is leer

Mode & trends door Xandra
Leren broeken en jasjes kennen we inmiddels, maar het kan nog een stapje verder. Wat dacht je van leren maxirokken, peplumtops en blousejes? Het liefst in combinatie met elkaar, want deze zomer is het leer wat de klok slaat.
 
Soms – oké vaak – zie je door de bomen het bos niet meer. Oftewel: zie je door alle trends niet meer de trend die jij leuk vindt of die het beste bij jou past. In dit geval lijkt me dat lastig, want letterlijk alles is leer deze zomer. Hoewel leer en zomer misschien niet als de beste combinatie klinkt – denk: zweterige momentjes met de zon vol op jouw fabulous leren legging – is het in ons koude kikkerlandje vaak best goed te doen. Daarom verwelkom ik deze trend met open armen, maar hoe draag je hem het beste?
 
De rok
Laten we beginnen met mijn all time favorite: de leren rok. Mini, plooi, koker of zelfs maxi; het maakt niet uit, zolang hij maar van leer is. Mijn nieuwste aanwinst is een leren kokerrok. Een ideaal item, als je het mij vraagt. Het model benadrukt je taille en accentueert de vorm van je lichaam, terwijl de leren stof ervoor zorgt dat het geheel niet té chic is. Dat geldt overigens voor ieder model van de leren rok: hij is chic, maar niet té en dat maakt hem perfect voor elke gelegenheid.
 
De broek
Het meest voor de hand liggend, maar zeker het benoemen waard is de leren broek. Niet geschikt voor iedereen. Zo laten mijn forse bovenbenen en ik hem liever links liggen. Maar ben jij gezegend met een paar fijne stelten? Dan moet je absoluut een leren broek proberen. Een beetje strak, maar niet te, in combinatie met een fijne blouse (met leren details!) en een paar hakken naar kantoor. Of draag hem met een sexy top en bikerboots voor een avondje in de stad.
 
De top
Een leren top is hét mode-item van dit moment. Denk peplum, T-shirt of andersoortige top. Wederom geldt: niet te strak, want leer mag dan mooi zijn, het kan soms enorm tekenen. De perfecte leren top gevonden? Draag hem dan op die leren rok of broek. Ook leuk is de blouse met details van leer. Een absolute must have deze zomer. Denk aan leren zakjes op de borst, een leren kraagje en leren randjes. 
 
De jurk
De leren jurk is eigenlijk een beetje blijven hangen vanuit de winter, maar dat maakt hem niet minder leuk. Net als de rok kun je deze eigenlijk altijd dragen. Denk aan een strak model tot op de knie met een mooi decolleté of juist een kortere, hooggesloten variant. Kijk goed naar jouw figuur en kies het jurkje dat het beste bij jou past.
 
De jas 
Het leren bikerjacket kennen we nu wel dus we gaan een stapje verder. Draag bijvoorbeeld eens aan een leren parka of trenchcoat. Iets te veel à la The Matrix? Kies dan voor een ietwat langere blazer van leer met leuke details zoals – ook helemaal hip – fringes of stukken suède. Overigens houdt leer niet per definitie in dat je moet kiezen voor zwart. Juist de tops en jasjes zijn ook erg leuk in bijvoorbeeld bordeauxrood, aubergine of camel.
 
Heb jij jouw leren item al in de kast hangen?
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.