5x series om te kijken met je vriend

Media door Rosanne
Jij bent dol op series, je vriend is dol op series, maar welke moet je nou samen kijken? Jij houdt van romantiek en hij van actie, of precies andersom. Hier komen wat ideeën voor vele geslaagde tv-avondjes.
 
Een serie vinden die zowel jij als je vriend leuk vinden moeilijk? Met onze serietips niet. Het enige wat jij nog hoeft te regelen is popcorn, pizza, bier en een Netflixaccount. Alsjeblieft!


Game of Thrones
Negen nobele families vechten om het mythische land Westeros. Politieke en seksuele intriges houden je op het puntje van je stoel. Koning Robert Baratheon vraagt zijn oude vriend Ned Stark om de nieuwe hand van de koning te worden, aangezien de oude waarschijnlijk heimelijk is vermoord. Ned gaat op onderzoek uit, wat niet zonder gevaar is. Ondertussen is de familie van de koningin een complot aan het smeden om de macht te grijpen. Aan de overkant van de zee leven nog de laatste twee familieleden van de vorige afgezette koning. De Targaryens, en dan onder anderen het mooie en krachtige meisje Dany, zijn vastbesloten om ‘hun’ troon weer terug te roven. Maar in het koude noorden zijn er mysterieuze en gevaarlijke dingen aan de hand. Een eeuwenoud kwaad is ontwaakt en alleen de mannen van de nachtwacht staan tussen Westeros en zijn vernietiging in.  

Waarom kijken?
Beste. Serie. Ooit. Deze spannende reeks has it all. Romantiek, actie, spanning, mooie mannen (Michiel Huisman!), mooie en vooral sterke vrouwen (Carice van Houten!) en een beetje magie. O ja, en laten we de babydraakjes niet vergeten. Deze serie is echt een verademing voor wie dacht dat ze goed was in het voorspellen van de verhaallijn. Want we kunnen je garanderen dat je regelmatig tot op het bot toe geschokt bent door wat er nú weer is gebeurd.


Breaking Bad
Niet alleen is iedereen lyrisch over Breaking Bad, het is ook gewoon oprecht goed. Walter White is je typische saaie scheikundeleraar, maar dan hij hoort dat hij nog maar twee jaar te leven heeft. Walter woont met zijn vrouw en een zoon die aan hersenverlamming lijdt in New Mexico. Ze zitten krap bij kas en Walter is daarom vastbesloten om ervoor te zorgen dat zijn familie een zekere toekomt tegemoet gaat. Samen met een oud-student gaat hij de drug chrystal meth brouwen en verkopen. Zo worden ze grote spelers op de drugsmarkt, maar alles heeft zijn prijs. Hoe zal het Walter verder vergaan?

Waarom kijken?
Iedereen kijkt deze serie en dat kan juist een reden zijn om het niet te doen. Laat de massa je niet weerhouden, want dit is echt een van de beste series op het moment. Je kunt je allereerst goed inleven in de karakters. Met pijn in je hart volg je zo Walter en zijn student, die zich steeds dieper en dieper in de drugswereld begeven. Het is bij lange na niet alleen kommer en kwel, want de serie heeft ook fantastische humor. Hilarisch en hartbrekend tegelijkertijd, dat is Breaking Bad. Ideaal dus om samen met je vriend te kijken. Onlangs is er een spinoff van de serie gelanceerd: Better Call Saul. Dus mocht je verslaafd raken, geen nood.


The Big Bang Theory
Ze zijn briljante wetenschappers die gerespecteerd worden in hun beroepsveld, maar in de ‘echte’ wereld bakken ze er helemaal niks van. We hebben het over de jongens van The Big Bang Theory. Leonard en Sheldon zijn twee huisgenoten en tegelijkertijd elkaars beste vrienden. Ze werken onder dezelfde baas, samen met nog twee vrienden van ze: Howard en Rajesh. Het viertal is dol op gamen, strips, hun werk en het kijken van siencefictionfilms. Helaas maakt dit hen niet bepaald populair bij de vrouwen. Maar dan komt er een supermooi meisje tegenover Leonard en Sheldon wonen. Leonard is vastbesloten om van Penny zijn vriendinnetje te maken. Met de komst van buurvrouw Penny wordt alleen ook duidelijk hoe weinig de mannen weten over het leven buiten het laboratorium.

Waarom kijken?
Deze serie is echt hi-la-risch. We gaan zelfs zover door het 'de nieuwe Friends' te noemen en we weten allemaal dat dat de meest geniale serie ooit was. Naast humor is de serie ook nog best romantisch en soms zelfs een beetje spannend. De verhaallijn gaat helemaal niet snel, waardoor het de ideale serie is om af en toe aan te zetten. Mocht je tenminste de wilskracht hebben om te stoppen met kijken. Ze hebben zelfs onlangs een Golden Globe gewonnen. Een echte aanrader dus. Wij hebben de nerds in ieder geval voor altijd in ons hart gesloten. (O, en succes met het achterhalen van wat ze zingen in de themesong. Duurde bij ons toch zeker drie seizoenen.)


Arrow
Iedereen denkt dat playboy Oliver Queen en zijn vader zijn omgekomen toen hun luxe jacht zonk op zee, maar Oliver wist vijf jaar lang te overleven op een mysterieus eiland. Hij is daar niet alleen en leert er vechten en jagen. Wanneer hij wordt gered van het eiland, gaat hij terug naar zijn stad om de corruptie en gewetenloze transacties van zijn vader recht te zetten. Als antiheld met een pijl en boog wil hij de stad bevrijden van alle schurken die hem in onheil storten. Oliver is niet langer de playboy die hij eens was, maar dat mag niemand weten. Zal het hem lukken zijn vaders eer en de stad te redden?

Waarom kijken?
Als je de meeste superhelden te overdreven vindt, is Arrow een echte aanrader. De serie heeft haar portie superheld en jij kunt er ook nog van genieten, omdat het daadwerkelijk geloofwaardig is. O, en Oliver is echt een schatje om te zien. Verder staat de serie strak van sterke powervrouwen, zoals coole advocaat Lauren. De afleveringen zijn daarnaast grappig, spannend en hebben ook zo hun portie romantiek. Voor ieder wat wils, dus! Tot slot biedt Arrow een combi tussen actiehelden en een goed verhaal, zonder dat een of andere vleermuis met zijn belachelijke stem continu door het beeld wandelt –kuch, Batman, kuch. Meer superhelden? De makers van Arrow hebben onlangs de nieuwe serie The Flash gelanceerd.  


The Blacklist
Spanning, actie en mysterie, daar draait het om in The Blacklist. Ramond Reddington (Red) staat al ruim 20 jaar op de Most Wanted List van de FBI, maar op de eerste werkdag van agente Elizabeth Keen loopt Red rustig het politiebureau binnen en geeft zich aan. Zijn doel? Immuniteit in ruil voor een lijst van de meest ongrijpbare criminelen van de wereld. Hij voegt er twee vreemde verzoeken aan toe. 1. Hij wil alleen spreken met Elizabeth. 'Lizzie' heeft nog nooit van Reddington gehoord en niemand begrijpt waarom hij haar kiest. 2. Red kiest welke crimineel op de zwarte lijst aan de beurt is om gepakt te worden. Wat is zijn doel? En wat wil hij toch in hemelsnaam met Elizabeth?

Waarom kijken?
Met deze serie zit je echt aan je stoel genageld en je kunt niet meer stoppen met kijken. Mysterie na mysterie stapelt zich op en onverwachte gebeurtenissen liggen altijd op de loer. De serie gaat supersnel, dus je moet wel goed op blijven letten. Wijzelf zijn echt verslaafd aan The Blacklist en kunnen niet wachten tot seizoen drie van start gaat.


Welke series kijk jij samen met je vriend?