Tips om je outfit er duurder uit te laten zien (dan ?ie eigenlijk is)

Mode & trends door Marleen_S

 
Niet dat je het niet wilt, graag zelfs (!), maar met jouw hongerloontje kun je moeilijk als een Doutzen Kroes in de duurste designeritems rondhuppelen. Hoe je er toch El Expensivo uitziet in je €20,- broek? Wij geven je deze tips.
 
Je trekt elke dag schone kleren uit de kast, maar wanneer je in de eerste de beste spiegel kijkt, vraag je je af wie die zwerver is. Ai. Oppeppertje nodig? Geef jezelf een ‘van tikkie tokkie naar helemaal toppie'-upgrade met deze tips.
 
Wie de broek past
Zorg dat alles wat je aandoet goed past. Een stretchjeans zit altijd goed bijvoorbeeld en een blazer die precies goed aansluit, staat netjes. Dit geldt ook voor oversized items. Een wijd boyfriend T-shirt is misschien helemaal in, maar koop ‘m voor de zekerheid nog een maatje groter. Want als iets maar half oversized is, ziet het er eerder onflatterend uit dan trendy.


 
Strijken
Je hebt voor de meeste huishoudelijke taken sinds je studententijd inmiddels wel een grandioze oplossing gevonden, maar onder strijken kom je gewoon niet uit. Shabby chic betekent niet dat er honderd vouwen in je blouse moeten zitten. Neem hier in het weekend gewoon even de tijd voor (werkt ook heel ontspannend) en je kan op een doordeweekse ochtend zo in je gladde kleren schieten. Wat ook helpt: hang je kleding op in plaats van deze te vouwen. Blijft je kleding langer mooi van.
 
Zwart/wit-denken
Van witte lakens krijg je niet voor niets een heerlijk fris gevoel, hetzelfde geldt voor kleding. En zwart oogt altijd chique. Zorg dat je witte T-shirt ook daadwerkelijk wit is en niet vergeeld door oudheid. Koop wat vaker een nieuwe basic T-shirt en was zwarte items niet te vaak. Als je zwarte kleren al wast, gebruik een speciaal wasmiddel. Zo blijven de kleuren langer mooi en dat oogt weer, precies: duur!
 
Goed gesneden
Kleding die past, is niet alleen een pré, een goede snit is net zo belangrijk. Een spijkerbroek waar je een flubberkont in hebt en waarbij de broekspijpen opgepropt in je schoen zitten, staat niet classy. Zit je dat prachtige jurkje in de paskamer niet helemaal zoals het hoort en helpt een andere maat niet? Laat ‘m dan bij een goedkoop naaizaakje vermaken. Kost je een paar euro, maar wat je ook laat maken, het zit voortaan wel voor altijd goed. Je doet dan ook alles veel vaker aan, wat weer geld scheelt.
 
De LBD
Het zwarte jurkje is zo ongeveer het allerbelangrijkste stuk in je kledingkast. Heb je een chique feestje en weet je echt niet hoe je het beste voor de dag komt? Trek je LBD aan, gooi er wat accessoires bij en je zit al-tijd goed.


 
The rich, the poor
Draag stoffen die er rijk uitzien. Zijde, wol of linnen, dat geeft je outfit een expensive update. Katoen en polyester zijn niet alleen goedkoop, zo ogen ze vaak ook. Je kunt deze stoffen wel dragen, maar doe dit dan in combinatie met een wollen vest of een leren jasje.
 
Draag strakke kleurvakken
Minimalisme is in tout modewereld niet alleen hartstikke in, het draagt ook bij aan je chiqueheid-gehalte. Wit, zwart, grijs met een klein beetje kleur in je schoenen of accessoires maakt van je outfit een mooi geheel. En dat ziet er weer netjes en fancy uit.
 
Hakken
Draag eens hakken onder een normale spijkerbroek en sneakers juist onder een leren rok. Door een beetje te spelen met wat ‘normaal’ is, maak je je look opvallend en chique. En hakken geven sowieso een duurdere swung aan je outfit. Zeker als je er ook nog goed en vol zelfvertrouwen op kan lopen.
 
Goede accessoires
Vraag een mooi horloge voor je verjaardag en koop eens niet voor € 4,-  een dertien-ringen-pakket, maar trakteer jezelf op échte zilveren of gouden sieraden. Denk hierbij op de lange termijn, dus armbanden of ringen die je langer dan één seizoen zal dragen.


 
Niet wassen
Als er een joekel van een vlek in je broek zit, moet je deze natuurlijk wel even wassen. En zweetplekken zijn ook niet bepaald fris. Maar verder geldt: hang je trui of broek even buiten en spray ze in met kledingspray. Ruiken ze weer heerlijk en je voorkomt dat je kleding verwassen en dus lelijker eruit zal zien.
 
Investeer in tijdloze items
En bespaar op je musthaves. Een witte blouse en goede jeans gaan jaren mee, terwijl je op dat kanariegele jasje met roze franjes volgend jaar waarschijnlijk alweer bent uitgekeken. Duurdere basics blijven langer mooi en zien er dus ook chiquer uit. 
 
Vergeet je onderkant niet
Onderrokken, naadloos ondergoed en een T-shirt beha die perfect zit. Het kan allemaal veel betekenen voor wat je erop draagt. Als er geen kwabbetjes borstvet, putten in je dijen en ander ongewenst lichamelijk letsel door je mooie kleding prijkt, ziet het er ook allemaal wat frisser en mooier uit.
 
Zorg dat de rest ook klopt
Rode lippenstift is het antwoord op alles en een lekker luchtje doet ook wonderen voor je outfit. Gooi eens wat highlights in je haar of verwen jezelf met een mooie manicure. Het zijn kleine details die je outfit helemaal af en chiquer maken.
 
Wat doe jij altijd om je outfit chiquer te maken?