Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Lever je schoenen in, krijg korting op je nieuwe én steun het goede doel!

 
Shoppen met korting, oude kleding weggooien en ook nog het goede doel steunen: kan het nog beter? Niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook nog maatschappelijk. Dit kan nu bij verschillende schoenenwinkels door heel Nederland.
 
Shoppen: wij houden ervan. Maar soms, heel soms, kom je weer met een volle tas thuis en denk je: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Ik heb al 38 paar schoenen. En kan ik niet beter iets nuttigs met m’n geld doen? 
 
Armoede
Je zou het wellicht niet verwachten, maar in Nederland maken momenteel 45.000 gezinnen gebruik van kledingbanken omdat ze zelf niet de financiële middelen hebben om kleding te kopen. Een groot gemis voor deze families zijn nieuwe schoenen. Maar… hoeveel schoenen heb jij eigenlijk in de kast die je niet meer draagt? 
 

Steun de kledingbank
Wil je toch stiekem heel graag die nieuwe sneakers van Nike of die zwarte pumps met die slanke hak? Wellicht is deze actie dan wat voor jou. Shoppen voor een maatschappelijk doel én je oude schoenen een nieuw baasje geven. Bij de schoenenwinkels Dolcis, Invito, Manfield, PRO 0031, Aktiesport en Scapino vindt namelijk van 30 maart tot en met 12 april de jaarlijkse GoedDoenMetJeOudeSchoen-actie plaats. Hoe dit werkt? Lever je oude schoenen in en geef een paar nieuwe schoenen aan een gezin in nood. Pumps, slippers, sloffen, sneakers; alle schoenen zijn welkom, zolang het maar complete paren zijn! Tijdens de voorjaarseditie van deze jaarlijkse actie komt de opbrengst ten goede aan Vereniging Kledingbanken Nederland. Bij elk vijftig paar oude schoenen wordt een nieuw paar aan de Kledingbank geschonken. De VKN zet zich dagelijks keihard in voor mensen die nieuw schoeisel nodig hebben, maar dit niet (meer) kunnen betalen.
 

Hoe werkt de actie voor jou?
Mest je schoenenrek, inloopkast of wat dan ook uit, en verzamel al je oude schoenen bij elkaar. Neem deze mee en lever ze in bij één van de deelnemende winkels; Dolcis, Invito, Pro, Manfield, Aktiesport of Scapino. Per ingeleverd paar oude schoenen ontvang je een kortingsbon t.w.v. € 10,-. Meer oude schoenen inleveren betekent meer korting! (De korting is overigens niet geldig in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.) Bij een minimale besteding van € 40,- kun je één bon inleveren bij Scapino en Aktiesport. Koop je voor minimaal € 80,- dan kun je twee bonnen van € 10,- inleveren enz. Bij een minimale besteding van € 50,- kun je één bon van € 10,- inleveren bij Dolcis, Invito, Manfield, PRO en Intreza.nl. Koop je voor minimaal € 100,- dan kun je twee bonnen van € 10,- inleveren enz. De kortingsbon is geldig in de fysieke winkels en webshops van Dolcis, Invito, Manfield, PRO, Scapino en Intreza.nl. De kortingsbon is niet geldig in de webshop van Aktiesport.

Dit is een gesponsord artikel.