8 trends uit de 90?s die je deze lente draagt

Mode & trends door Marleen_S
Vorig jaar kon je niet zonder high waisted shorts en crop tops, maar ook deze zomer dendert de 90’s-trein nog vrolijk door. En anno 2015 steek je die good old trends gewoon in een heel nieuw jasje. Simpel, met deze tips!  

 
Choker
Jaa-haa, weet je nog, die tattookettingen en -armbanden? Wie liep er níet mee? Totdat ze toch wel erg strak bleken te zitten; toen gingen ze massaal af. Voor wie al die tijd fan is gebleven van de chokerketting, goed nieuws: hij is weer terug. In vele soorten en maten. Dunne kettinkjes met bedel of een strak bandje om de nek, het mag weer. En nu we van ons 90’s-wafelhaar af zijn en ook geen platformschoenen meer dragen, kun je de choker deze zomer heel modeverantwoord dragen.

 
Kersenrode lippen
De hele wereld heeft het over de lippen van Kylie Jenner. En inderdaad, die willen we allemaal wel. Ook al hebben we geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgt, één ding is zeker: matte donkere lippen zijn weer in. Nude, kersenrood of een leverkleur. Die laatste klinkt misschien niet zo smakelijk, maar is wel een veilige optie als je deze trend voorzichtig wilt proberen. Ben je een echte daredevil? Probeer dan eens donkerpaars. Houd de rest van je outfit licht om het gothic-effect te voorkomen.

 
Dr. Martens

Deze stoere boots zijn al een tijdje terug in modeland, maar niet iedereen durft ze ook echt te dragen. Op school zeurde je vast de oren van je moeders hoofd om deze schoenen. Nu je ze zelf kunt betalen, twijfel je. Nergens voor nodig. De lakleren versie is misschien iets te heftig, maar in bordeauxrood of matzwart kun je Dr. Martens overal mee combineren. Leuk bij skinnyjeans met een geruit blouseje of onder een oversized blouse.



Flanellen overhemd

Speur even in de kledingkast van je lieftallige lover of breng een bezoekje aan de mannenafdeling van de H&M en geheid dat je daar deze beauty tegenkomt: het flanellen overhemd. Een tikkeltje skatergirl à la Avril Lavigne, maar nog steeds hartstikke leuk. Hippe chicks dragen hem om de middel, maar ook opengeknoopt met een wit T-shirtje eronder en een goed stel hakken kan prima. Pas op dat je outfit niet te jongensachtig wordt. Combineer je flanellen overhemd dus met pumps of leren laarsjes, draag je haren los en kleur je lippen rood.
 


Bron, bron
 
Skatejurkje met bloemen

In de 90's maakte je de blits met een bloemig skaterjurkje en houten klompen, nu draag je nog steeds het skaterjurkje, maar dan net even anders. Te middelbare-school-ish? Nee joh, draag er een spijkerjasje overheen, knal er een paar witte sneakers onder of trek een skaterjurkje aan naar het strand met slippertjes.
 


Bron, bron
 
Glimmende blauwe oogschaduw

Liep jij ook altijd te shinen met glimmende blauwe oogschaduw? Als je er nu op terugkijkt, kun je wel door de grond zakken. Je zult het dan ook vast niet geloven als we zeggen dat zelfs blauwe oogschaduw een comeback maakt. Weliswaar niet de glibberende, plakkerige variant van toen, maar blauwe ogen zijn hot. Tip: wees wel zuinig met blauwe oogschaduw. Meng het blauw met een beetje grijs in een smokey-eye-look of gebruik alleen een klein beetje op je bewegend ooglid. Blauwe vegen tot aan je wenkbrauwen zijn nog steeds not done.



Tuinbroeken

Tuinbroeken sexy? Jazeker. In de brugklas was je er een echte tomboy mee, maar slijt jij je dagen op een beetje informeel kantoor of gewoon lekker thuis, dan kun je er zeker fashionable mee voor de dag komen. Tegenwoordig scoor je een tuinbroek gewoon bij H&M en kun je ze in baggy tot skinny en van zwart tot gebleekt denim krijgen. Een tuinbroek combineert heel leuk met een streepjestrui en sneakers of juist iets meer classy met een blouseje en hakken. Rol de broekspijpen op voor een nonchalant effect en maak je outfit af met een mooie grote hoed.



Bomberjack

Ook het bomberjack is terug van weggeweest. Natuurlijk kun je deze zomer gaan voor een keurige trenchcoat, maar een bomberjack maakt je outfit net wat stoerder. Vroeger was het een gabber-dingetje, nu kun je ze zelfs in de vrolijkste bloemenprintjes krijgen. En het leuke: alles kan bij een bomberjack. Sneakers, een kokerrok en zelfs hakken. Als je maar de juiste verdeling hebt in je outfit. Ga dus niet van top tot teen helemaal stoer, maar laat het stoere in kleine details terugkomen.
 


Bron, bron
 
Aan welke 90's-trend ga jij je deze zomer wagen?