Fashion / Mode & trends
Mode & trends

5x comfortabele hoge hakken

Je loopt netter, je billen worden gelift en je schiet een paar centimeter de lucht in. De voordelen van hoge hakken zijn eindeloos, maar erg comfortabel zijn ze vaak niet. Hoewel, op deze exemplaren houd je het wel een tijdje vol. 
 
Ik ben gek op hoge hakken. Like I said: de voordelen zijn eindeloos. Helaas is er ook één groot nadeel, namelijk zere voeten. Sommige exemplaren maken al na een paar stappen een echte lijdensweg. Gelukkig geldt dat niet voor alle exemplaren. Op de onderstaande modelletjes loop je de marathon! Bij wijze van spreken dan.
 
Strappy sandals
De dames die – net als ik – niet twee voeten met precies dezelfde schoenmaat hebben, herkennen dit probleem: de ene pump zit perfect, terwijl de andere bijna uitvalt tijdens het lopen. Het resultaat? Een verkrampte voet en een wankelend loopje. Alsof jij niet op hakken kunt lopen, pfff! De oplossing is echter simpel: kies voor strappy sandals, oftewel schoenen die met bandjes om je voet vast blijven zitten. Of je nou een paar met veel bandjes of slechts één kiest, het loopt een stuk fijner.
 

Kitten heel
Eerlijk is eerlijk, ik ben absoluut geen fan van de kitten heel, oftewel de hele lage hak, maar ik ben één van de weinigen dus hij hoort zeker in dit rijtje thuis. Deze schoen dankt zijn populariteit aan Audrey Hepburn die de kitten heel onder meer droeg in Breakfast at Tiffany’s. Ze droeg hem naar eigen zeggen omdat hij vrouwelijk en elegant is, maar er niet voor zorgde dat ze boven haar tegenspeler uittorende. Een kitten heel is namelijk niet hoger dan vijf centimeter. 
 
Blokhak
Mijn persoonlijke favoriet is de blokhak. Een trend die is blijven hangen van vorig jaar en dat is maar goed ook, want hij is stoer, sexy en supercomfortabel. Doordat de blokhak – de naam zegt het al – vrij fors is, sta je heel stabiel. Ik ben dan ook helemaal verknocht aan mijn zwarte blokhak boots. Maar het hoeven natuurlijk niet per se laarsjes te zijn, ook pumps met een blokhak zijn helemaal hip en goed beloopbaar. Dus kies maar: ga jij voor chic of casual?
 
Sleehak
Perfect voor de zomer is de sleehak, wie heeft er nou geen paar in zijn kast staan? Bewandel de straten tijdens een shopsessie op een fijn paar van leer of kies voor een exemplaar van kurk of riet tijdens een loopsessie langs het strand. Ook hier geldt: de mogelijkheden zijn eindeloos.
 

Plateauzool
Goed nieuws! De plateauzool is weer hip. Misschien heb je ze al wel in de winkels zien staan, in alle soort en maten en vooral: allerlei hoogtes. Echt, tot wel vijftien centimeter kun je de lucht in met deze exemplaren. Maar die laten we in het kader van de comfort maar even links liggen. Een centimetertje of vijf à zes is ook al prima. Ga je hoger? Oefen dan even het lopen voor je daadwerkelijk de straat op gaat. Omdat de zool massief is, kan je voet namelijk niet afrollen zoals normaal en is een andere ‘loopstijl’ vereist.

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.