De 5 meest prangende liefdesvragen (+ antwoord)

Zij/hij door Rosanne

De grote vragen des levens, die gooien we gewoon even aan de kant. Veel belangrijker zijn de volgende liefdeszaken. Want of hij de ware is of hoe je je ex terugkrijgt, dat wil toch iedereen weten? Gelukkig vind je hier antwoorden.

Natuurlijk is het gewoon aan hem vragen het allerbeste, maar als dat niet gaat kun je je aan deze tips en tricks wagen! Maar vergeet niet: communication is the key to succes


1. Vindt hij me leuk?
Soms kan het erg lastig zijn om nu in te schatten of iemand je leuk vindt of niet. Vooral omdat mannen het op een vreemde manier laten blijken. Een goed trucje is om op te letten of hij altijd naar jou kijkt als er een grapje wordt gemaakt in een groep. Ja? Dan is het waarschijnlijk bingo. Ook als hij 2 jaar oude foto’s liked op je Facebookpagina en vaak uit zichzelf begint te praten, ziet hij t wel zitten. Laat hij meer dan drie dagen niks van zich horen en reageert hij alleen op jou maar, vraagt hij amper tot niks terug? Dan is 'ie just not that into you… helaas.

2. Is hij de ware?
Wat zou ik je nu graag een concreet antwoord willen geven. Het probleem is alleen, dat je het nooit helemaal zeker zult weten. Zelfs als er zoiets bestaat als de ware is dat nog geen garantie dat je altijd bij elkaar blijft. Maar als hij een goed hart heeft, grappig is en je kunt eigenlijk niet zonder hem, zit het al een heel eind goed. De ware is niet een perfecte vent, maar hij is wel perfect voor jou, omdat hij je aanvult en jullie het beste in elkaar naar boven halen. Voldoet jouw kerel aan dit plaatje zou ik hem niet zomaar laten gaan.


3. Ik ben verliefd op een ander, wat nu?
Ai, dat is een behoorlijk lastige situatie waar je nu in zit dame! Maar ja, je kunt er niks aan doen dat je gevoelens hebt gekregen voor een ander. Waar je echter wel wat aan kan doen, is wat je er mee doet. Het hoeft niet zo te zijn dat je nu gelijk je huidige vriend moet dumpen. Want ja, verliefheid is best overrated en tenslotte ook maar een hormoon dat vanzelf weer uitwerkt. Uiteindelijk is het houden van wat telt. Maar als je verliefd wordt op een ander is het waarschijnlijk zo dat je nieuwe crush iets heeft wat je in je huidige homie mist. Als dat iets is waar aan te werken valt, waarom dan iets moois opgeven?

4. Hoe weet ik of hij toe is aan een serieuze relatie?
Praat hij weleens (voor de grap) over trouwen of de namen van jullie kids? Dan zit het waarschijnlijk wel goed. Als je na een half jaar nog steeds geen enkele vriend en familielid hebt gezien kun je maar beter oppassen. Ben je gewoon voor de leuk en wil hij je daarom niet in zijn leven integreren? Maar trek niet te snel conclusies, het kan ook zijn dat hij gewoon voorzichtig is. Als je het aandurft: vraag het gewoon. Eerlijkheid duurt het langst.


5. Hoe krijg ik mijn ex terug?
Wat je vooral niet moet gaan doen is wanhopen. Hij is ooit op je gevallen en dat kan zo weer gebeuren. Geef hem echter wel ruimte om je überhaupt te missen. Hij weet pas wat hij heeft als hij het verloren heeft. Dat merkt hij niet als jij hem stalkt. Negeer hem maar gewoon een week of twee. Trek je mooie jurkje aan en ga erop uit. Ga echter niet pal voor zijn neus met een ander zoenen, dat werkt averechts. Doe de dingen die je niet kon doen met je ex en geniet ervan! Zo doe je niet alleen alsof je een leuk leven hebt, zo heb je er ook een. En niks is er aantrekkelijker dan een vrolijke, onafhankelijke vrouw…

Na die twee weken kun je casual een berichtje sturen om even ‘bij te kletsen.’ Ga nu niet gelijk in de ‘ik wil je terug anders ga ik dood-stand’. Maar je kunt wel tussen neus en lippen door vermelden dat je op dat ene leuke moment aan hem moest denken. Reageert hij goed? Ga zo door! Reageert hij koeltjes? Ga dan vooral door met je awesome leven leiden. Hij ziet vanzelf wel wat hij mist. Maar tegen die tijd heb jij al iemand gevonden die 1000x leuker is offcourse

Wat zijn jouw prangende liefdesvragen?